Αυγουστιάτικη πανσέληνος… με ελεύθερη είσοδο !!!

0

Πανσεληνος

Θα’ χει πανσέληνο το Σάββατο και θα είναι ωραία. Με τον κόσμο να μπορεί να βρεθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και να παρακολουθήσει όμορφες εκδηλώσεις. Κάποιες από αυτές, έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Πολιτισμού:

Ελεύθερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου έως τα μεσάνυχτα θα έχουν το Σάββατο 29 Αυγούστου όσοι θέλουν να απολαύσουν την πανσέληνο σε ένα από τα μνημεία που ανοίγει τις «πύλες» του ξανά μετά από 4  χρόνια.

Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα… Περισσότεροι από 140 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα θα υποδεχτούν με ελεύθεση είσοδο τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, συμμετέχοντας στη μαγεία της με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, έως και παραστάσεις θεάτρου σκιών.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: “Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο“. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.

Τo Κάστρο Τρικάλων, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στο Κάστρο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων μουσική εκδήλωση με τίτλο “Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων” και τραγούδια από Ομάδα Καλλιτεχνών της πόλης με τη συνοδεία ορχήστρας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου’ κανες» με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού http://www.yppo.gr καθώς επίσης ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.

Απάντηση