Αθλητικός σύλλογος: Όλα όσα πρέπει να περιέχει το φαρμακείο!

0

 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επιστροφής και της προσαρμογής στο καθημερινό πρόγραμμα καθώς επίσης και στην αναζήτηση των δραστηριοτήτων. Τόσο οι ενήλικες όπως και τα παιδιά επιθυμούν να συνεχίζουν το αγαπημένο τους hobby και άθλημα. Για να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν και να υποδεχθείτε όλα τον κόσμο στον αθλητικό σύλλογο, θα πρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την επιστροφή των αθλητών σας. Εκτός από την επισκευή του χώρου, τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, τις μικροδιορθώσεις και την αγορά νέου εξοπλισμού θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στο φαρμακείο του συλλόγου. Πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, αυτοκόλλητα επιθέματα, spray πληγών μπορεί να έχουν εξαντληθεί ή να έχουν λήξει, οπότε θα χρειαστείτε ανανέωση του αποθέματος. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά φάρμακα που δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο σας!

Βαμβάκι – Γάζες – Επιθέματα 

Τα αναλώσιμα είδη που πρέπει να υπάρχουν σε πληθώρα είναι το βαμβάκι, οι αποστειρωμένες γάζας, τα επιθέματα και τα Hansaplast. Για την περιποίηση των πληγών καθώς και για να φροντίσετε τα τραύματά σας θα χρειαστείτε μια μεγάλη ποσότητα σε βαμβάκι και γάζες. Όλα τα παραπάνω υλικά είναι αναλώσιμα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για μια φορά. Ακόμη, θα χρειαστείτε αρκετά ελαστικά γάντια μιας χρήσης ώστε να μπορείτε να περιποιηθείτε τος πληγές χωρίς να έρθετε σε επαφή με αυτές με γυμνά χέρια.

Βάμμα ιωδίου – Αντισηπτικά Spray

Σε έναν αγώνα ή σε μια προπόνηση, μπορεί να υπάρξει ένας τραυματισμός και μια ανοιχτή πληγή. Για να μπορείτε να καθαρίσετε την πληγή, θα χρειαστείτε ένα σπρέι για πληγές όπου θα απομακρύνουν τους μικροοργανισμούς, πετρούλες, χώμα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρίσκεται πάνω στην πληγή. Έπειτα για την αποστείρωση θα χρειαστείτε βάμμα ιωδίου ώστε να αποστειρώσετε το τραύμα.

Ψυκτικό spray για αθλητές – Παγοκύστες

Απαραίτητο προϊόν που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σύλλογο και αθλητικό όμιλο είναι το ψυκτικό spray για τους αθλητές. Ένας ξαφνικός τραυματισμός ή μια θλάση μπορεί να προσκαλέσει οξύ πόνο στον αθλητή. Με το ψυκτικό spray μπορείτε να ψεκάσετε την πάσχουσα περιοχή ώστε να ανακουφίσετε τον αθλητή από τον πόνο. Η ιδιότητα αυτού του προϊόντος είναι να ‘’ψύχει΄΄ την περιοχή και να την ανακουφίζει από τον πόνο. Ακόμη, η εφαρμογή μιας παγοκύστης πάνω στην περιοχή θα ωφελήσει σημαντικά καθώς θα απομακρύνει τον πόνο και το οίδημα.

 

Τόσο οι αρμόδιοι φορείς της επιτροπής των αθλητικών σωματίων όσο και η νομοθεσία ενημερώνει όλους τους αθλητικούς συλλόγους με έναν κατάλογο που περιέχει τα απαραίτητα σκευάσματα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα φαρμακείο αθλητικού ομίλου. Φροντίστε να ακολουθείτε αυτήν τη λίστα, να την ενημερώνετε συχνά με τα φάρμακα που έχουν εξαντληθεί και να τοποθετείτε το φαρμακείο σε ένα μέρος που θα είναι άμεσα προσβάσιμο από τους προπονητές και μακριά από τα μικρά παιδιά. Ακόμη, σε αγώνες εκτός έδρας ή σε προπονήσεις που θα χρειαστεί να παρευρεθείτε σε έναν φιλοξενούμενο χώρο θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας ένα φορητό φαρμακείο για να ανταπεξέλθετε σε οτιδήποτε προκύψει. Τέλος, έπειτα από επικοινωνία με τους γονείς θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι με το ιατρικό ιστορικό του κάθε αθλητή ώστε να μπορείτε να εμπλουτίσετε το φαρμακείο σας με τα αντιισταμινικά, παυσίπονα χάπια ή πιο εξειδικευμένα σκευάσματα όπως μια κρέμα ανάπλασης δέρματος για σημάδια, αυτοκόλλητα ράμματα και πολλά άλλα φάρμακα που θα σας υποδείξουν.

Leave a Reply