Άρθρο του υποψήφιου της ΛΑΕ Γιώργου Παύλου για τα εργασιακα

0

image

Η κοινωνία μας, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τα χρόνια των μνημονίων ζουν μια μόνιμη οικονομική συρρίκνωση του εισοδήματος τους και της αγοραστικής τους δύναμης χωρίς προηγούμενο, με συνεχόμενες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, αύξηση άμμεσων και έμμεσων φόρων που έχουν ως κύριο στόχο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Η μετάλλαξη της μόνιμης εργασίας, σε απασχόληση (2ημερα, 3ημερα, τετράωρα κ.λ.π.), η δημιουργία εφήμερων θέσεων εργασίας, 5μηνων ή 8μηνών με μισθούς πείνας 300-400€, για τις οποίες Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητωκραυγάζουν, γιατί με αυτόν τον τρόπο «τεχνικά» (με την μέθοδο σαλαμοποίησης των θέσεων εργασίας) καταπολεμούν τους δείκτες της ανεργίας και έτσι δεν αποτυπώνετε το ακριβές μέγεθος της ανέχειας που έχει φτάσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.Η πολιτική αυτή οδηγεί σε περεταίρω φτωχοποίηση του Λαού και σε μια κατάσταση ντόμινο για την ελληνική οικονομία που βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ύφεση.
Η διάλυση των Σ.Σ.Ε. και η ουσιαστική αποδυνάμωσης του Ο.ΜΕ.Δ., των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ελεγκτικών αρχών, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις προς τους «εταίρους», για την μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους είλωτες.
Η Λαϊκή Ενότητα θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους για να ανατρέψουν την βίαιη προσαρμογή στον ρεαλισμό που προσπαθούν να μας εμφανίσουν ως την μοναδική λύση όλοι οι εκφραστές των μνημονίων και των συστημικών Μ.Μ.Ε. και δαιμονοποίουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη.
Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στην Λαϊκή Ενότητα για να παλέψουμε μαζί:
Για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Για την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.
Για το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπεί εργασία.
Για την ουσιαστική καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.
Το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, δεν πρέπει να είναι τι θα κάνουμε για την διάσωση του νομίσματος, των τραπεζιτών και την εξυπηρέτηση του απεχθές χρέους, αλλά τι θα κάνουμε για την διάσωση του ανθρώπου, της οικογένειας, της πατρίδας.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΌ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας στο N. Κορινθίας
Παύλου Γεώργιος

Leave a Reply