Άρθρο αναγνώστη: ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

0

Αγαπητό ekorinthos με αφορμή τις εξελίξεις στα του Δήμου Κορινθίων και τις αλλαγές παρατάξεων παρακαλώ να φιλοξενήσετε τις σκέψεις μου…

Τις τελευταίες ημέρες, μαζικά μετακομίζουν δημοτικοί σύμβουλοι, στο στρατόπεδο του δημάρχου.

Είτε τυχαία, είτε στοχευμένα, αυτή την στιγμή αλλάζει και ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η ανθρωπογεωγραφία.

Ο Βασίλης Νανόπουλος, φαίνεται αλλά και είναι ο απόλυτα κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού και πλέον μπορεί να σχεδιάσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο την διετία που έρχεται.

Ας δούμε όμως τι μπορούν να σημαίνουν με απλά λόγια αυτές οι προσχωρήσεις, που είτε τις είπε «προδοσίες», ο πρώην δήμαρχος, είτε εκστασίασαν τον κ. Σταυρέλη, έχουν ένα κοινό παρονομαστή.

Την ΔΥΝΑΜΗ..!

Ο Κέννεντι, όταν κάποτε ρωτήθηκε αν υπάρχουν έντιμες εκλογές, είχε απαντήσει αφοπλιστικά.

Έντιμες εκλογές είναι αυτές που κερδίζεις.

Ο Βασίλης Νανόπουλος έκανε αθόρυβα και σωστά αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει όχι ως μάνατζερ, απλά σαν έτοιμος και έμπειρος πολιτικά.

Ανέκτησε χωρίς πολυλογίες, φανφάρες και εντυπωσιασμούς, τον έλεγχο του χώρου στον οποίο έχει την πρώτη ευθύνη και ο οποίος θα κριθεί στις επόμενες εκλογές.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο με κινήσεις ματ, απέδειξε ότι και μπορεί και ξέρει να διοικήσει τον δήμο Κορινθίων.

Αυτοί που δυσανασχετούν για τις προσχωρήσεις τι θα του πρότειναν;

Να κάτσει απαθής; Να μην κάνει χρήση της πολιτικής του επιρροής;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες, έκανε νέες συμμαχίες και προχωρά.

Παράλληλα όμως έδειξε και καθαρά δείγματα πολιτικής υπεροχής.

Τι σημαίνει η μετακίνηση Ταγαρά;

Ο κ. Ταγαράς ήταν το δεξί χέρι και ο εξ απορρήτων του κ. Πνευματικού.

Η προσχώρηση του δηλώνει ότι πλέον ο Νανόπουλος είναι ο δυνατός παίκτης στα δημοτικά. Ταυτόχρονα σβήνει τις πολιτικές φιλοδοξίες του αντιπάλου του, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε τον έμπιστο του.

Οι προσχωρήσεις όμως είναι τόσο σαφείς που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και στον κ. Σταυρέλη, αφού του αφαιρείτε πλέον η δυναμική να γίνει απειλητικός, με δεδομένο ότι η εκρηκτική ισχυροποίηση του δημάρχου, τον φέρνει όλο και πιο μακριά από το δημαρχείο.

Ακούγεται ότι το σκηνικό, έχει αποχρώσεις συνδιαλλαγής.

Είναι η εύκολη εξήγηση για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους, αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι στην πολιτική, μόνο δύο λέξεις έχουν σημασία.

Η προοπτική της νίκης και η δύναμη.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο κ. Νανόπουλος τα πέτυχε και τα δύο, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες.

Με λίγα λόγια, ο Νανόπουλος πλέον δεν κάνει ανανέωση και εμπλουτισμό στο ψηφοδέλτιο του. Κάνει πολιτικό σάρωμα.

Όσο μάλιστα πολιτεύετε με συνθήκες του 2021 και οι αντίπαλοι του, με λογικές του 1985, η διαφορά θα γίνει χάσμα..!

Τώρα πλέον ο ίδιος πρέπει με σαφήνεια να βάλει τους νέους κανόνες στην νέα του δημοτική ομάδα και να αφομοιώσουν γρήγορα οι παλιοί του συνεργάτες τους νέους, με όποιες διαφορές και αν είχαν μαζί τους στο παρελθόν.

Ο δήμαρχος δεν ξεχνά τους δικούς του εκλεγμένους που είναι σε καίριες θέσεις, δεν ξεχνά αυτούς που στάθηκαν δίπλα του στα δύσκολα .

Γιατί τώρα κάποιοι απορούν ? Το όνομα του συνδυασμού που διάλεξε ο δήμαρχος πολλά χρόνια πριν και το πάγιο μότο ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα έπρεπε να μας προετοιμάσει για αυτές τις εξελίξεις.

Ωστόσο η ισχυρή πλειοψηφία απεγκλωβίζει πλέον τον Βασίλη Νανόπουλο από πιθανές πιέσεις / εκβιασμούς είτε από δικούς του είτε από συμπράξαντες .

Οι 17 του είναι χρήσιμοι αλλά δεν είναι όλοι απαραίτητοι για να περάσει αποφάσεις και να διοικήσει -καταρρίπτεται το επιχείρημα του α’ έτους που έλεγαν για 8-8-8 έδρες.

οι νέες αναλογίες είναι 19-4-7.

Αντέχει πλέον ο δήμαρχος να χάσει τον έναν που είναι αναμενόμενη η αποχώρηση του και άλλους ακόμα και να λειτουργεί ομαλά το δημοτικό συμβούλιο

Έχει πλέον και το μαχαίρι και το πεπόνι

Αλλά και την ευθύνη ολόκληρη για την καλή πορεία του δήμου Κορινθίων.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Γεωργίου

Leave a Reply