Αρον αρον να δημιουργήσουμε βαρβάρους

0

image

Ζούμε σε μια μπερδεμένη εποχή. Η ελπίδα ήρθε όμως δεν ήταν έτσι όπως τη φανταζόταν αυτοί που την περιμεναν, τουλάχιστον όχι όλοι.
Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πιστέψουν στην ελπίδα όμως ο μήνας τους βρίσκει με το πορτοφόλι να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Υπάρχουν και αυτοί που ψάχνουν κάτι για να αντιπολιτευθούν. Όμως η “δημιουργική ασάφεια” δεν τους δίνει βήμα για να συσπειρωθούν απέναντι σε έναν κοινό εχθρό.
Κινητοποίηση ενάντια σε ποιον… Ενάντια σε τι; Μέχρι πριν λίγο καιρό αυτοί που τώρα κυβερνούν ήταν μαζί τους στις πλατείες. Ήταν μαζί τους στους “αγωνες ενάντια στο κατεστημενο”. Και τώρα που αυτοί έγιναν κατεστημένο τι κάνουμε;
Χαρακτηριστική η αμηχανία στην κινητοποίηση στο στρατόπεδο. Άνθρωποι με κομματικές σημαίες και χρώματα κατά του ρατσισμού ζητούσαν το κλείσιμο μιας δομής που κλείνει… Λες και ο δίσκος στο pickup έχει κολλήσει και παίζει την ίδια μελωδία.
Και μια κυβέρνηση που έπρεπε να είναι έτοιμη για αυτό που θα παραλάβει και είχε υποσχεθεί να το αλλάξει ως ώρας προχωρά σε βαπτίσεις εννοιών και ευφυολογήματα. Θεσμοι, συμφωνίες και άλλα που κουράζεται κανείς να παρακολουθεί για εσωτερική κατανάλωση την ίδια στιγμή που τρώει τα μούτρα της , απευθύνεται σε ένα κοινό που θέλει να την πιστέψει όμως δε μπορεί γιατί βλέπει ότι δεν αλλαζει κάτι προς το καλύτερο.
Έτσι βάζει τον έναν απέναντι στον άλλον… Θα πληρώσουν αυτοί που έχουν. Θα πληρώνουν περισσότερο για την υγεία αυτοί που έχουν… Θα επιστρέψουν τα λεφτά αυτοί που τα έβγαλαν στο εξωτερικό σαν τη θεία από το Σικάγο.
Τελικά αυτοί που έχουν αποτελούν τον έναν πόλο και δαιμονοποιουνται από αυτούς που δεν έχουν. Και δεν παίζει ρόλο τι έχει κάνει αυτός που έχει. Δεν παίζει ρόλο ότι ποτέ δεν πήρε 5 αυτοκίνητα και σπίτι άλλα αντιθέτως πληρωνε ενοικιο, δούλευε 16 ώρες τη μέρα και δεν έπαιρνε διακοποδανεια
Και ήταν το “θυμα” σε καιρό ευφορίας. Τον καιρό του μεγάλου πάρτυ.
Αυτοί είναι πλέον οι βάρβαροι μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους που δανείζουν μια χώρα της ρεμούλας και της αρπαχτής με επιτόκια 3 φορές πάνω από αυτά που δανείζονται αυτοί.
Γρήγορα να δημιουργήσουμε βάρβαρους γιατί αλλιώς μπορεί ο λαός να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να καταλάβει τι γίνεται γύρω του..

Θύμιος Τσαρμπος

Απάντηση