Αρχίζει η αξιολόγηση και στους εφοριακούς υπάλληλους

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικασία για την ενημέρωση των προϊσταμένων των Εφοριών για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Αυτή την εβδομάδα οι προϊστάμενοι όλων των Εφοριών και του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ το σχέδιο για την κανονιστική απόφαση για την εφάπαξ αξιολόγηση.

Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ- Δ. Ο. Υ) έχει ήδη αποφασίσει από τον Ιούλιο του 2017 να κηρύξει απεργία – αποχή από τη διαδικασία.

Για το θέμα συζήτησε τοπικά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ. Ο. Υ. Μαγνησίας που συνεδρίασε πρόσφατα και κατέθεσε προτάσεις στην ΠΟΕ – Δ. Ο.Υ.

Προκειμένου να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι τόσο των δυσμενών υπηρεσιακών εξελίξεων όσο και της μείωσης των αποδοχών των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, ο Σύλλογος προτείνει με έγγραφό του προς την Π.Ο.Ε-Δ.Ο.Υ. που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Βαΐτης, η Ομοσπονδία αμέσως μετά την έκδοση της κανονιστικής απόφασης να προκηρύξει νόμιμα και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 απεργία – αποχή από τη διαδικασία σε εκτέλεση της σχετικής απόφασής της τον Ιούλιο του 2017.

Με αυτό τον τρόπο επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα διασφαλιστούν εργασιακά για να απέχουν από τη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, προτείνει στη Π. Ο. Ε. – Δ.Ο.Υ. να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της εν λόγω διοικητικής πράξης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κανονιστικής απόφασης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

Προστασία εργαζομένων από την άσκηση των καθηκόντων τους

Ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήλων Μαγνησίας συζήτησε και το θέμα προστασίας των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων επιθέσεων σε βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε), ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ. Ο. Υ. Μαγνησίας ζητά από την Π. Ο. Ε. –Δ. Ο. Υ. τη λήψη σειράς μέτρων.

Συγκεκριμένα, προτείνει τα συνεργεία ελέγχου να είναι 4μελή με τη συμμετοχή τουλάχιστον δύο ανδρών ελεγκτών, να πραγματοποιούν νυχτερινούς ελέγχους ή ελέγχους εκτός έδρας, τα συνεργεία που πραγματοποιούν νυχτερινούς ελέγχους να είναι 6μελή και να συνοδεύονται από έναν τουλάχιστον αστυνομικό, να υπάρξει αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε η επίθεση σε ελεγκτή εφοριακό να ισοδυναμεί με επίθεση σε αστυνομικό και να επισύρει τις ίδιες κυρώσεις και ποινές, να θεσπιστεί αυτοτελές μεγάλο χρηματικό πρόστιμο σε βάρος εκείνου που επιτίθεται και μεταξύ άλλων να υπάρξει παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να μην ακυρώνεται οι δικαστικές ή εισαγγελικές αποφάσεις για σφραγίσεις επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

πηγη

Leave a Reply