Αποστολή μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών

0

*Του Χρήστου Κ. Κλείτσα

Με μεγάλη μου χαρά, αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του υπ. Δημάρχου Μάρκου Λέγγα να συμμετέχω και εγώ, ανάμεσα σε άλλους εκλεκτούς και άξιους συνυποψηφίους, στον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ».

Οδεύουμε στην τελική ευθεία των Δημοτικών εκλογών και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή σε ένα διαφορετικό, καινοτόμο, αλλά ταυτόχρονα πιο αποδοτικό μοντέλο λειτουργίας και διοίκησης αυτού του τόπου. Ενός τόπου που αποτελείται από μια ιδιαίτερη και σπάνια τριλογία: γεωγραφική, γεωμορφολογική και αρχαιολογική. Η βαθιά ύφεση την οποία βιώνουμε τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, έχει επηρεάσει όλους τους τομείς στην καθημερινότητάς μας και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις συνεχόμενες προκλήσεις.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε ως δήμος, δεδομένου ότι πλέον μας δίδονται τα εργαλεία για το σκοπό αυτό. Εργαλεία που, χωρίς προγραμματισμό και όραμα, δε θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ώρα, λοιπόν, να ενώσουμε δυνάμεις και να σχεδιάσουμε το μέλλον του δήμου Σικυωνίων με γνώμονα το συλλογικό, και όχι το ατομικό, συμφέρον.

Ο Μάρκος Λέγγας, εμπνευστής αυτού του προγράμματος, πρότυπο πολίτη και επιχειρηματία, συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για ένα δήμαρχο με όραμα και όρεξη για δουλειά. Με μακρά και επιτυχή πορεία στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, με αποδεδειγμένη ικανότητα στην διοίκηση και διαχείριση πόρων και επενδύσεων, με άριστη γνώση των νέων τεχνολογιών και με καινοτόμες ιδέες που είναι πλήρως εφαρμόσιμες, με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη. Από τον Σεπτέμβρη αλλάζει το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλούνται πλέον οι Δήμοι να αναλάβουν νέες αρμοδιότητες, όπως την είσπραξη και διαχείριση φόρων (ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ κλπ). Δίνονται κίνητρα στους δήμους να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να παράξουν πλούτο, που θα διανέμεται ανταποδοτικά στους δημότες (όπως φθηνότερη ενέργεια) και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Αυτά και πολλά άλλα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις: management, άριστη γνώση στην διαχείριση των νέων τεχνολογιών, γνώση του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αυτό ήταν και το έναυσμα για να κινητοποιηθώ στο πλευρό του Μάρκου Λέγγα γνωρίζοντας ότι διαθέτει όλες τις παραπάνω ικανότητες και γνωρίζει να αξιοποιεί τους κατάλληλους συνεργάτες που απαιτούνται για να υλοποιήσει το όραμα που έχει για τον τόπο μας.

Μαζί με το Μάρκο, λοιπόν! Ενώνουμε δυνάμεις και προχωράμε εμπρός αυτό τον Δήμο.

Βάζουμε τελεία στα λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και στις 26 Μαΐου βάζουμε σε πλήρη εφαρμογή το αναπτυξιακό μας πλάνο.

Αξίζουμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

*Ο κ. Χρήστος Κ. Κλείτσας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυωνίων

Leave a Reply