Αποκάλυψη για Καλογήρου: Η εταιρία πτώχευε και η οικογένεια Λεμονή είχε 12 εκατ. ευρώ αμοιβές

0

Την ώρα που οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το deal μεταξύ οικογένειας Λεμονή (Καλογήρου) και Φάις έχει 50% πιθανότητες να ευοδωθεί και 50% να ναυαγήσει αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία Λεμονή έχει «σοβαρά θέματα κακοδιαχείρισης». Μάλιστα οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους ότι οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι της εταιρείας, την ώρα που η Καλογήρου «βούλιαζε» και χρειάζονταν επειγόντως ένεση μετρητών -αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- εκείνοι λάμβαναν ως αμοιβές μέσα σε μία διετία το ποσό των 12 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ….

Τα παραδείγματα κακοδιαχείρισης είναι πλήθος και οι τράπεζες για να δώσουν μία τελευταία ευκαιρία την ιστορική αλυσίδα υποδημάτων, θέλουν να είναι όσο το δυνατόν εξασφαλισμένες ότι το πάρτι κακοδιαχείρισης δεν θα επαναληφθεί.

Ωστόσο, οι συνεχιστές της εταιρείας, εξακολουθούν να επιδίδονται σε ένα όργιο επίδειξης, την ώρα που αφήνουν ακόμα και τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών τους απλήρωτα……

Οι τράπεζες αρχικά χαρακτηρίζουν ως «σοβαρή» την πρόταση του επιχειρηματία Σάμι Φάις να μπει ως επενδυτής στον Όμιλο Λεμονή. Η πρόταση του κ. Φάις έχει κατατεθεί στις τράπεζες Alpha και Eurobank.

Όμως τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, αφού οι τράπεζες -πριν δώσουν το «πράσινο φως»- θέλουν να γνωρίζουν και όλες τις παραμέτρους που περιλαμβάνει το κομμάτι της συμφωνίας Φάις με Λεμονή.

Όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr τα αδέλφια Λεμονή παρότι η εταιρεία τους βούλιαζε στα χρέη συνέχιζαν να κάνουν την ακριβή ζωή τους και να αυξάνουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, στις οποίες έδιναν μόνο υποσχέσεις για τακτοποίηση των υποχρεώσεων τους.

Τα παραδείγματα πολλά: οι απλήρωτες δόσεις χρόνων για το ιδιωτικό τους αεροπλάνο, με το οποίο ταξίδευαν στην Ελβετία ή στη Γαλλία για σκι, για το οποίο τους έκαναν αγωγή . Ή όπως έκαναν με το ακίνητο στο Μιλάνο, καθώς η οικογένεια είχε δεσμευθεί απέναντι στις τράπεζες ότι το συνολικό ποσό από την πώληση του θα πήγαινε για την εξυπηρέτηση κάποιων οφειλών. Το ακίνητο πωλήθηκε αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ, όμως οι τράπεζες δεν είδαν ποτέ το χρώμα του χρήματος. Και η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή καθώς δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας.

 

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-oikonomia-epixeiriseis-teleftea-elpida-gia-sotiria-tis-kalogirou-omilos-epichiriseon-lemoni-echi-ena-onoma-sami-fais/144018

Απάντηση