Αποφασίζουν τη στάση τους οι ΑΝ. ΕΛΛ.

0

kammenos

Συνεδριάζει σήμερα στις 8:30 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής για το τι στάση θα κρατήσει το κόμμα σε σχέση με την επώδυνη συμφωνία.

Οι πληροφορίες θέλουν τα περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος να τάσσονται υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας, με όλες τις συνέπειες, ενώ περισσότερο προβληματισμένα εμφανίζονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οπως λέει βουλευτής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. την τύχη του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη όταν προσχώρησε στα μνημόνια. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που λένε ότι το κόμμα πρέπει να μείνει και να παλέψει, ώστε να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και επ’ ωφελεία των πλέον αδυνάτων.

Η στάση των ΑΝ. ΕΛΛ. παραμένει διφορούμενη, αφού ο Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες πως στηρίζει τον πρωθυπουργό, αλλά όχι τη συμφωνία. Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, στην οποία θα συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα στη σύνοδο κορυφής, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τόνισε πως διαφορετική ήταν η συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει τα κοινοβουλευτικά κόμματα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.

Τις λεπτομέρειες θα αναλύσει ο Πάνος Καμμένος στη σημερινή συνεδρίαση, όπως δήλωσε πριν τη σύσκεψη της Κ.Ο. στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Συνάντησα τον πρωθυπουργό. Για τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και είχε ψηφίσει η Βουλή, είχαμε τις ευρωπαϊκές εγγυήσεις ότι αποτελούσε μία συμφωνία που θα γινόταν αποδεκτή από το Eurogroup. Σε αυτήν είχε εμπλακεί και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων. Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κυβερνητικό σχηματισμό πριν. Δεν τα κατάφεραν.
  • Η συμφωνία χθες παραβιάστηκε πλήρως. Ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα από τη Γερμανία και άλλες χώρες. Εκβιάστηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων. Ο πρωθυπουργός έκανε μία συμφωνία, η οποία είναι έξω και πέρα από τη συμφωνία που είχε συμφωνηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.
  • Σε αυτήν τη νέα συμφωνία, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα λειτουργήσουν και τα όργανα του κινήματος. Η Βουλή των Ελλήνων έχει τον λόγο.
  • Η ολονύχτια προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων. Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών.
  • Δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, με εκείνους που την κρίσιμη ώρα δήλωναν ότι «τα δίνουμε όλα». Εννοώ τον αρχηγό της Ν.Δ. και του Ποταμιού.

http://t.co/GuJnvjC4TG

Leave a Reply