Από τη μια διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και από την άλλη ανοργανωσιά στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 

0

Το Ξυλοκαστρο ετοιμάζεται να αναλάβει τη διοργάνωση του παγκόσμιου  πρωταθλήματος beach volley και να μπει ξανά δυνατά στον αθλητικό τουρισμό. 

Την ίδια στιγμή μας έρχονται διαμαρτυρίες των κατοίκων του δήμου για το θέμα των γαλάζιων σημαιων, αλλά και για την πρωτοφανή απόφαση για κλείσιμο παιδικών χαρών. 

Μια από αυτές είναι η παιδικη χαρά που λειτουργει στην πλατεία Συκιάς (σημειωτέον η μοναδική στην περιοχή και φιλοξενεί το καλοκαίρι περισσότερα απο 80 παιδιά ημερησίως) για την οποία υποσχέθηκε στο σύλλογο και στους κατοίκους ότι τόσο η συγκεκριμένη παιδική χαρά όσο και αυτή στο Ηρώων Ξυλοκάστρου θα πάρουν ISO ώστε να λειτουργούν νομιμα.

Όμως τελικά ο Δήμαρχος κος Ανδριακόπουλος ανακοίνωσε σε συναντηση του με καταστηματάρχες της περιοχής οτι ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ πλην των Ηρώων Ξυλοκάστρου και αυτής του Δερβενίου δεν θα επιδιορθωθεί και αυτό σημαινει κατα συνέπεια ότι ΚΛΕΙΝΕΙ τις παιδικές χαρές για οικονομικούς απ’οτι φαίνεται λόγους. Μάλλον για τους ίδιους λόγους δε θα μπήκε και στο πρόγραμμα για τη γαλάζια σημαία ένα σημαντικό όπλο για όποια περιοχή θέλει να λέγεται τουριστική. 

Τουριστικός είναι ένας Δήμος που σέβεται και τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους κάθε ηλικίας αλλιώς η αποξενωση είναι μονόδρομος. 

Αυτό πρέπει να το δουν με προσοχή στο Ξυλόκαστρο και να πάρουν μαθήματα από το Λουτράκι που επένδυσε για την αναβάθμιση 10 παιδικών χαρών. 

Απάντηση