Από το μνημόσυνο στο νοσοκομείο – Τροφική δηλητηρίαση για δεκάδες άτομα σε χωριό!

0

1382078_585_355

Με τα κλασικά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης έσπευσαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μέχρι και χθες, τόσο στο Κέντρο Υγείας Αγιάς όσο και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, δεκάδες άτομα που παρέστησαν σε μνημόσυνο στην Κάτω Σωτηρίτσα…

Κατά τα φαινόμενα, τα συμπτώματα οφείλονταν σε αλλοιωμένα τρόφιμα που καταναλώθηκαν σε συγκεκριμένο μνημόσυνο. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης ήταν επίμονα και ορισμένα από τα θύματα παρουσίασαν και πυρετό.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, κάποιοι από τους παριστάμενους στο μνημόσυνο, διάφορων ηλικιακών ομάδων, αναγκάστηκαν να επισκεφτούν το Κέντρο Υγείας Αγιάς και στη συνέχεια το επόμενο διάστημα τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τις μέρες των αντίστοιχων εφημεριών τους. Μόνο χθες, επισκέφτηκαν το ΠΓΝΛ δέκα άτομα με τροφική δηλητηρίαση και μάλιστα έξι από αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ άλλες 3 εισαγωγές ασθενών κρίθηκαν απαραίτητο να γίνουν την προηγούμενη Τρίτη, στο ίδιο νοσοκομείο.

Ανάλογες ήταν και οι επισκέψεις ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την περασμένη Δευτέρα και Τετάρτη που αντίστοιχα εφημέρευε, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία κάποιων. Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα των ασθενών με τροφική δηλητηρίαση δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά και κρίνονται ως διαχειρίσιμα.

Πηγή:

eleftheria.gr

Leave a Reply