Απίστευτο: Δήμος της Ηλείας επέστρεψε στη… δραχμή!

0

Απίστευτο: Δήμος της Ηλείας επέστρεψε στη... δραχμή!

Δείτε την εικόνα, που αποτυπώνεται στα χρηματικά εντάλματα του δήμου Ήλιδας, με τη δραχμή να έχει αντικαταστήσει τις τελευταίες μέρες το ευρώ στην αναγραφή των ποσών ολογράφως

Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί σε τμήμα της δημόσιας διοίκησης λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας αφού δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, εμφανώς επηρεασμένες από τις δραματικές εξελίξεις και το εφιαλτικό σενάριο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, δίνουν την εντύπωση ότι έχουμε επιστρέψει στη δραχμή! Η΄ τουλάχιστον ότι οι οικονομικές συναλλαγές του Δημοσίου πραγματοποιούνται αυτή ακριβώς τη στιγμή με διπλό νόμισμα!

Πρόκειται για την εικόνα, που αποτυπώνεται στα χρηματικά εντάλματα του δήμου Ηλιδας στο νομό Ηλείας, με τη δραχμή να έχει αντικαταστήσει τις τελευταίες μέρες το ευρώ στην αναγραφή των ποσών ολογράφως.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος δήμος με έδρα την Αμαλιάδα, εξέδωσε χθες συνολικά 5 χρηματικά εντάλματα(υπ.αριθμ. 12Δ-16Δ έτους 2015), τα οποία είναι αναρτημένα στην «Διαύγεια», με τα οποία προχώρησε στην καταβολή 600.000ευρώ περίπου για την κατασκευή έργων στο δήμο. Παρά το γεγονός ότι η εξόφληση του λογαριασμού γίνεται σε ευρώ, στην εντολή πληρωμής προς τον ταμία του δημοτικού ταμείου αντί για ευρώ κάνουν την εμφάνισή τους δραχμές! Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε ακόμα 10 εντάλματα, που εκδόθηκαν πριν 5 μέρες και υπογράφονται από τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και την προϊσταμένη του λογιστηρίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τη «Διαύγεια», ο συγκεκριμένος δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα, μακριά από την ιδιαίτερη φόρτιση των ημερών, εξέδιδε κανονικά τα χρηματικά του εντάλματα στο κοινό ευρωπαϊκό μας νόμισμα.

Leave a Reply