Το  Δ.Σ. του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας αποφάσισε  να προβεί στην   προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στα S/M CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ του νομού Κορινθίας , την Τρίτη 1 Δεκέμβρη . ΑΠΕΡΓΙΑ έχει αποφασιστεί για όλα τα καταστήματα πανελλαδικά μετά από γενική συνέλευση.

image

Η λογική ότι “δεν γίνεται τίποτα”, ο δρόμος της απογοήτευσης, ο δρόμος της υπόκλισης στις δυσκολίες οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.
Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Η ανεργία, η υποταγή στην εργοδοσία δεν είναι λύση. Η “Μαρινόπουλος ΑΕ” δεν θα σταματήσει εδώ, θα ζητάει συνεχώς και άλλα.Θα το επιτρέψουμε; Τα κλεισίματα των καταστημάτων πανελλαδικά, οι απολύσεις εργαζομένων που η εργοδοσία τις εμφανίζει ως ¨οικειοθελείς αποχωρήσεις¨, οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, οι δυσμενής μεταθέσεις ,η δουλειά από το ένα πόστο στο άλλο, όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε εργαζόμενους με στοιχειώδη δικαιώματα, εντάσσεται σε σχέδιο  αναδιάρθρωσης της εταιρίας ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ίδια ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο  ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα s/m για το ποιος θα επικρατήσει  στην αγορά, ποιος θα έχει  περισσότερες πωλήσεις και τζίρο . Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η “Μαρινόπουλος ΑΕ” προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.   Η επίθεση της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ συνδέεται και με τη συμφωνία της εργοδοσίας με τράπεζες για δανειοδότηση της εταιρείας. Η έγκριση δανειοδότησης προϋποθέτει ελαχιστοποίηση του ¨εργατικού κόστους¨  για εξασφάλιση των τραπεζών ως προς την εξόφληση των δανείων, που σημαίνει πως η επιχείρηση θα επιδιώξει να γίνουμε πιο φθηνοί,  λιγότεροι,  πιο εκμεταλλεύσιμοι.        Στο πλευρό της εργοδοσίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετεί μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων με κυριότερα τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που υπηρετούν στο στόχο της ανάκαμψης κερδών μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, οι όποιοι οδηγούνται να ζουν όλο και χειρότερα.
Φτάνει πια! Όχι άλλη μείωση στη ζωή μας!!Όχι άλλη μείωση στο μισθό μας!!!
Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε και στα κλαδικά σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!Να δυναμώσει η οργάνωσή μας σε κάθε κατάστημα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Καμία απόλυση.                                                                                                                                                               -Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.                                                                                                                                 -Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.                                                                                                    -Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.                                                                                                                                                              -Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.                                                                                                                                                                         -Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.                                                                                                                                             – 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10,30 ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ