Απεργία πείνας σε 8 κέντρα κράτησης- Βίαιες απελάσεις

0

b2ap3_thumbnail_detention1

Eκατοντάδες προσφύγων που αιτούνται άσυλο στο κέντρο κράτησης του Harmondsworth, κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. Στην απεργία πείνας συμμετέχουν 300 από τους περίπου 620 πρόσφυγες που κρατούνται στο κέντρο. Απεργίες πείνας και εξεγέρσεις έχουν ξεσπάσει και σε άλλα κέντρα κράτησης από την περασμένη εβδομάδα.

 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αρκετές δεκάδες αιτούνων άσυλο έχουν σταλεί πίσω στο Πακιστάν, παρά τους θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στον τόπο τους. Ενώ το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις απέλασης, ένας κρατούμενος είπε στο RT,  ότι πραγματοποιήθηκε πτήση τσάρτερ  για το Πακιστάν με περίπου 50 άνδρες επί του σκάφους από το κέντρο κράτησης του Harmondsworth.

Ο δημοσιογράφος Χάρι Φίαρ έγραψε χθες Τετάρτη στο τουίτερ ότι είδε δύο λεωφορεία με  ανθρώπους να φεύγουν από το κέντροκράτησης του Harmondsworth, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης (18 Μαρτίου). Νωρίτερα, οι κρατούμενοι από το κέντρο, δήλωσαν ότι θα τους εξαναγκάσουν «βίαια» να μπουν σε μια πτήση τσάρτερ προς το Πακιστάν, παρά τους φόβους για διώξεις που αντιμετωπίζουν εκεί.

Οι κρατούμενοι δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους μέσα από το @detainedvoices στο Twitter, στο Facebook και στο WordPress. Ιστορίες κρατουμένων στα ελληνικά:#DetainedVoices: φωνές απόγνωσης από τα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Ένας απεργός πείνας στο Harmondsworth, ανέφερε την Τετάρτη ότι πολλά άτομα είχαν καταρρεύσει από την έλλειψη τροφής και νερού.

Leave a Reply