Απειλή γενικευμένης σύρραξης: Τούρκοι και Σύροι πρόσωπο με πρόσωπο στην πόλη Μανμπίτζ

0

Πολύ κοντά στη σύγκρουση φαίνεται πως βρισκόμαστε πλέον στην Συρία, αφού συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο συριακός στρατός εισήλθε τη Δευτέρα στην πόλη Μανμπίτζ, ενώ κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ετοιμάζονται να κάνουν και οι Τούρκοι.

«Μονάδες του στρατού εισήλθαν στην Μανμπίτζ», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Τοπικός αξιωματούχος σε αυτή την πόλη που ελέγχεται από στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο συνδέεται με τις κουρδικές αρχές, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είσοδο των στρατευμάτων στην πόλη και την «ανάπτυξή τους στις γραμμές του μετώπου».

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις δεν έχασαν χρόνο και εκμεταλλευόμενες την ξαφνική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά την τουρκική εισβολή, αναπτύχθηκαν βαθιά στο εσωτερικό του εδάφους που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο νοτίως των τουρκικών συνόρων.

Σύμνφωνα μ’ ένα βίντεο ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοι τους που το πρωί της Δευτέρας ήταν στα περίχωρα της Μανμπίτζ, ετοιμάζεται να μπει στην πόλη.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει από το Μπακού Αζερμπαϊτζάν, ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει «μέχρι τέλους» την επιχείρηση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι τέλους, χωρίς να δίνουμε προσοχή σε απειλές. Θα ολοκληρώσουμε, οπωσδήποτε, τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Η μάχη μας θα συνεχιστεί έως την επίτευξη της τελικής νίκης».

Απάντηση