Απάτη στο Facebook με το κείμενο για τα προσωπικά δεδομένα!-Πώς να ορίσετε ποιός βλέπει και τι στο προφίλ σας

0

 

Resizer (1)Κομφούζιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που σπεύδουν να δημοσιεύουν ένα κείμενο με το οποίο, δήθεν, απαγορεύουν στη γνωστή ιστοσελίδα να δημοσιεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα και πληροφορίες.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής: «λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών μου πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή/ και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή/ και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας».

6746.jpg

Ο τρόμος που έχει κυριεύσει χιλιάδες χρήστες του Facebook είναι παντελώς αδικαιολόγητος, καθώς το εν λόγω κείμενο είναι απάτη! Μάλιστα, με μικρές αλλαγές, εμφανίζεται και γίνεται viral από το 2012 έως και σήμερα.

«Θα έχετε ενδεχομένως δει μία ανάρτηση που λέει να κάνετε copy – paste μία ανακοίνωση για να διατηρήσετε τον έλεγχο των πραγμάτων που δημοσιεύετε στο Facebook. Μην το πιστεύετε! Οι κανόνες μας το λένε ξεκάθαρα: το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που δημοσιεύετε στο Facebook ανήκουν σε εσάς και μπορείτε να ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούνται, μέσω των ρυθμίσεων ασφαλείας», αναφέρει σε ανάρτησή του το Facebook, παραθέτοντας το link στο οποίο ο καθένας ορίζει σε ποιούς είναι ορατά όσα δημοσιεύει.

Για να ορίσετε ποιοι βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας, παλιές ή νέες, πηγαίνετε στο τριγωνάκι που υπάρχει πάνω δεξιά στην οθόνη, επιλέξτε Ρυθμίσεις και στη συνέχεια Χρονολόγιο και Ετικέτες.

Leave a Reply