Απαλλαγή από ευρυαγγείες: πώς μπορεί να συμβεί με ανώδυνο τρόπο

0

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα κοινό φλεβολογικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους, κυρίως στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. 

 

Πρόκειται για τις ευρυαγγείες, οι οποίες είναι ουσιαστικά μικρά διεσταλμένα αγγεία κόκκινου ή μπλε χρώματος σε τριχοειδή μορφή. Τα αγγεία αυτά εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή των κάτω άκρων και έχουν διασταλεί από τις καθημερινές πιέσεις που υφίστανται.

 

Οι ασθενείς συνήθως είτε παραμελούν το πρόβλημα είτε αναζητούν θεραπεία για αισθητικούς λόγους, αφού συνήθως αρχικά δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα. Επειδή οι ευρυαγγείες όμως είναι μία πάθηση που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, σε προχωρημένα στάδια είναι πιθανή η εμφάνιση επιπλοκών φλεβικής ανεπάρκειας, όπως πρήξιμο, πληγές και εξανθήματα, και δερματικές αλλοιώσεις. 

 

Έτσι λοιπόν είναι συνετό να επισκεφθείτε και εσείς έναν ειδικό γιατρό το συντομότερο δυνατόν αν παρατηρήσετε ευρυαγγείες στο σώμα σας. Ο γιατρός θα κάνει λεπτομερή εξέταση του φλεβικού σας συστήματος και θα εντοπίσει όλες τις φλέβες που έχουν υποστεί βλάβη, διότι η πάθηση ξεκινάει από κεντρικές αρτηρίες οι οποίες ναι μεν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά προκαλούν βλάβη και στις υπόλοιπες.

 

Κατόπιν, θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πιθανή ταλαιπωρία, αφού πλέον με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης οι θεραπείες είναι ανώδυνες και πολύ γρήγορες. 

 

Πιο συγκεκριμένα, για τις ευρυαγγείες η καλύτερη θεραπεία είναι η σκληροθεραπεία, η οποία είναι χορήγηση φαρμάκου στις φλέβες, μέσω ενέσεων με λεπτές βελόνες. Το φάρμακο καταστρέφει τα χαλασμένα αγγεία, τα οποία στη συνέχεια απορροφώνται από τον οργανισμό, και αφήνουν ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

 

Οι ενέσεις δεν είναι καθόλου επώδυνες, ενώ για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Περισσότερο άγχος θα βιώσουν μόνο όσοι άνθρωποι φοβούνται τις βελόνες.

 

Μετά την θεραπεία, οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες(εργασία, μέτρια άθληση κτλ.), χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί. Καλό είναι να μη εκτίθενται τα πόδια σας στον ήλιο, και να κινείστε όσο μπορείτε. 

 

Όσον αφορά την εμφάνιση των σημείων που έγιναν οι ενέσεις, αρχικά είναι πιθανόν να υπάρξουν μικρές μελανιές και ερεθισμοί, οι οποίοι εξαφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

 

Άλλου είδους θεραπείες για τις ευρυαγγείες είναι το laser, που ενδείκνυται μόνο για μικρά επιφανειακά αγγεία, η φωτοθερμία, η διαθερμοπηξία κ.α. Αυτές οι θεραπείες όμως είναι κατάλληλες για συγκεκριμένες περιπτώσεις μόνο, και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την αποτελεσματικότητα της σκληροθεραπείας, ιδιαίτερα στο αισθητικό αποτέλεσμα. 

 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι  ευρυαγγείες είναι μία εξελικτική χρόνια νόσος, επομένως είναι πιθανόν να εμφανιστούν στο μέλλον ξανά. Για αυτό το λόγο συστήνεται η παρακαλούθησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικό γιατρό. 

 

Οι πιθανότητες επανεμφάνισής τους όμως μειώνονται μετά την κατάλληλη θεραπεία, καθώς και η ένταση και  έκτασή τους. Σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η καλή διατροφή, η αποφυγή της πολύωρης ορθοστασίας και της καθιστικής ζωής, και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους, είστε σε πολύ καλό δρόμο για την απαλλαγή σας από την πάθηση.

Απάντηση