Απαγορεύτηκε το «χτύπα σαν άνδρας»

0

ImageHandler (8)

Απόφαση του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας – Να κοπεί άμεσα η συγκεκριμένη ατάκα διότι είναι «σεξιστική και επικίνδυνη» που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία» – «Χτύπησε» η Άντζελα: Να απαγορευτεί και το «ξύλο βγήγε από τον παράδεισο»

Την απόσυρση της φράσης «Χτύπα, χτύπα σαν άντρας» από τη γνωστή διαφήμιση ζήτησε το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) μετά από αίτηση ελέγχου που υπέβαλε η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων.

Να θυμίσουμε πως από την πρώτη κιόλας ημέρα προβολής του διαφημιστικού σποτ, η Γενική Γραμματεία είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο απόσπασμα «σεξιστικό και επικίνδυνο», στο βαθμό που παρουσιάζει εγκληματικές συμπεριφορές ως «κανονικότητα» ή «επικοινωνία».

Μάλιστα η αφαίρεση της συγκεκριμένης «ατάκας» πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Απριλίου, την ώρα που όπως αναφέρεται στην απόφαση η τυχόν έφεση που θα υποβάλλει η διαφημισόμενη εταιρεία δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει πως το «χτύπα σαν άνδρας» θα σταματήσει να προβάλλειται στο συγκεκριμένο σποτ από αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ «η διατύπωση «Χτύπα, Χτύπα σαν άντρας» προσκρούει στα άρθρα 1.2 και 4.1 του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΚΔ-Ε) και πρέπει να τροποποιηθεί εντός 2 ημερών σε όλα τα μέσα (δηλαδή μέχρι και την Πέμπτη 21/4/2016)».

Leave a Reply