Η ανώτατη διεύθυνση θα συζητήσει το θέμα με την ΕΤΥΚ

0

ston-aera-to-neo-organogramma-tis-trapezas-kyprou-logo-apotychias-ethelousias

Λευκωσία: Το μεγάλο θέμα της μείωσης του προσωπικού θα πρέπει να διαχειριστεί άμεσα η ανώτατη διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου με την ΕΤΥΚ, αφού ο στόχος της εθελούσιας εξόδου δεν επετεύχθη και αντί για 250 άτομα αποχώρησαν 75. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζον Χούρικαν, σε εγκύκλιό του προς το προσωπικό στις 9 Μαρτίου είχε κάνει λόγο για «σκληρές αποφάσεις» στην περίπτωση αποτυχίας του σχεδίου και ανήγγειλε το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης, που προβλέπει κατάργηση 250 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας αναμένεται σύντομα να συζητήσει το θέμα με την ΕΤΥΚ και να βρεθεί λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Η συνδικαλιστική πλευρά των τραπεζικών υπαλλήλων δεν θέλει να μπει στο τραπέζι της συζήτησης θέμα για πλεονασμό προσωπικού, ενώ η ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας πρέπει να υλοποιήσει τον στόχο που έχει τεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για εφαρμογή του νέου οργανογράμματος, που περιλαμβάνει ενοποίηση και κεντροποίηση υπηρεσιών. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, καθώς θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά η εντολή για νέο οργανόγραμμα που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Η εσωτερική αναδιάταξη του οργανισμού αποτελεί ένα από τα θέματα που έχει θέσει η διοίκηση του οργανισμού ενόψει και της προετοιμασίας που γίνεται για την εισαγωγή των μετοχών, κατά πάσα πιθανότητα, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Δεν είναι μόνο η υλοποίηση του νέου οργανογράμματος που πρέπει να έχει κλείσει ενόψει της εισαγωγής (listing) των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου σ’ ένα διεθνοποιημένο χρηματιστήριο, αλλά παράλληλα το κέντρο βάρους υπάρχει και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με αμιγώς τραπεζικές εργασίες. Μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αύξηση των καταθέσεων, περαιτέρω μείωση του ELA και διαμόρφωση κόστους προς έσοδα κάτω από το 40%. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία, με σύμβουλο την HSBC, με χρονικό ορίζοντα ενός listing το 2016 και αποχώρηση από το ελληνικό χρηματιστήριο. Το πού βρίσκεται το θέμα για τις νομικές και άλλες διαδικασίες που απαιτούνται για εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας σ’ ένα ξένο χρηματιστήριο αναμένεται ότι θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως προς το θέμα του προσωπικού, η Τράπεζα Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι σήμερα προχώρησε στην εφαρμογή δύο σχεδίων εθελούσιας εξόδου. Το ένα ήταν τον Ιανουάριο του 2013, με το οποίο αποχώρησαν 229 άτομα. Τον Αύγουστο του 2013, και αφού απορρόφησε το προσωπικό της Λαϊκής Τράπεζας, προχώρησε σε νέο σχέδιο, βάσει του οποίου αποχώρησαν 1.370 άτομα. Το συνολικό μισθολόγιο της Τράπεζας Κύπρου το 2015 ανήλθε στα €234 εκατ., όσο ήταν και το 2014. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι οι υπάλληλοί της ανέρχονταν σε 4.341 και ότι θα μειώνονταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 σε λιγότερους από 4.100. Σύμφωνα, πάντως, με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η τράπεζα έχει ήδη πετύχει τη στοχευόμενη αναλογία κόστους προς έσοδα του 40-45%. Το 2015 η αναλογία περιορίστηκε στο 40%, πιάνοντας δύο χρόνια νωρίτερα τον στόχο του 2017.

Διαφορετική είναι η εικόνα για την Alpha Bank Cyprus. Με επιτυχία στέφθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, καθώς ο στόχος που είχε θέσει η τράπεζα για να ενταχθούν σε αυτό 170 άτομα ξεπεράστηκε κατά πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης αποδέχθηκαν 235 άτομα. Ο αριθμός των υπαλλήλων της Alpha Bank είναι περίπου 870.
Πηγή

Απάντηση