Αντιπολίτευση με φόντο τα καμμένα…

0

Είμαι από αυτούς που ποτέ δε θα είμαι ικανοποιημένος από τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού ιδίως τη στιγμή που για ακόμα μια φορά τρέχουμε γιατί δεν πιστεύαμε στην πρόληψη.

Δεν έχουν τα δάση μας αντιπυρικη προστασία, δεν έχουμε σωστές προφυλάξεις, έχουμε γαϊδούρια που συνεχίζουν να καίνε χόρτα με αέρα ή να κόβουν με τροχό ή να παρκάρουν μπροστά από κρουνούς.

Ακόμα καλώδια της ΔΕΗ περνούν μέσα από δάση, ακόμα δήμοι αφηνουν στοίβες με εκλεκτά ξερα χόρτα και κλαδια, ακόμα δεν έχει αποκτήσει ο Έλληνας συνείδηση εθελοντή.

Όμως από τα προαναφερθέντα μέχρι τις ηλιθιότητες που βλέπουμε τις τελευταίες 24 ώρες από τον κάθε πικραμένο στο Facebook και στα άλλα social media απέχουμε πολύ.

Από τη μια ξεκινησαν να λένε γιατί δεν διακόπτει τις διακοπές του ο Μητσοτάκης για να κάνει τι; Να συντονίσει ο πρωθυπουργός τα εναέρια μέσα που θα πάμε;

Τρέμω στο ενδεχόμενο να ξαναζήσω αυτά που ζήσαμε στη φωτιά στο Μάτι επειδή δεν υπήρχε συντονισμός γιατί αντί αυτού είχαμε θέαμα και ζωντανές συνδέσεις.

Αυτή τη φορά είδαμε προγραμματισμένη εκκενωση προληπτικά, έκκληση για υποστήριξη από Ευρώπη και γενικά ένα σχεδιο. Αποτέλεσμα να μη χαθεί καμία ζωή σε ένα πυρηνο μέτωπο που εκτεινόταν σε διάμετρο 11.5 χμ. Ο λόγος είναι απλός. Η πυροσβεστική έκανε τη δουλειά της ανενόχλητη αφού δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.

Ακολούθησε από τους φωστήρες μια σειρά από σχόλια και εξυπνάδες για γρουσουζιά αφού τελικά σε 5 ώρες είχε έρθει από την Κρήτη ο πρωθυπουργός για να ενημερώνεται. Λες και δεν υπάρχουν τα ψηφιακά μέσα αλλά αυτό ήθελαν τα τρολ και αυτό πηραν.

Προσωπικά θα προτιμούσα να μην ασχολούνται με την επικοινωνία τετοιες ώρες.

Μετά ακολούθησαν τα σχόλια για τον τρόπο κάλυψης και ειδικά από το ΣΚΑΪ με αθλιότητες που είχαν αποδεκτή κυρίως Τουν Υποφαντη ότι και καλά ήθελε αίμα.

Το ότι απλά κάνει τη δουλειά του μεταφέροντας το κλίμα και ενημερώνοντας αυτούς που ακολουθούνται εντολές άφησαν πίσω την περιουσία τους δεν τους περνά από το μυαλό.

Πρόληψη λοιπόν και εθελοντισμός η μόνη γιατρειά.. Εκτός από τη βλακεία… Αυτή είναι ανίκητη….

Θ.Τ

Απάντηση