Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

0

Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ενεργοποιήθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι έχοντες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις (εφόσον τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ) ή σε έως και 72 δόσεις (εφόσον χρωστούν περισσότερα από 15.000 ευρώ).

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες με χρέη έως 1 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα taxisnet.gr και με την χρήση των κωδικών τους να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής:

  • Η υποβολή της αίτησης γίνεται για ανοικτές ατομικές οφειλές όπως είναι καταχωρημένες στο TAXIS. Κατ’εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη ή πρόκειται για οφειλές από συνυποχρέωση ή/και συνυπευθυνότητα η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.

  • Η καταβολή της πρώτης δόσης λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

  • Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης.

  • Εφόσον δεν καταβάλλετε την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσετε τις οφειλές σας.

  • Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης με την χρήση μοναδικού κωδικού (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής – Τ.Ρ.Ο.).

Leave a Reply