Ανησυχία στην εστίαση ενόψει του χειμώνα

0

Με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα να αυξάνονται και ενόψει του χειμώνα που έρχεται, εντείνεται και η ανησυχία επιχειρηματιών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι για τον συγκεκριμένο κλάδο με την πτώση του τζίρου να αγγίζει το 60% ενώ ο χειμώνας που έρχεται σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες δημιουργεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στις επιχειρήσεις.

Στελέχη του κλάδου επισημαίνουν στο insider.gr ότι εκτός από τον περιορισμό στο ωράριο που λειτουργεί αποτρεπτικά ώστε ο κόσμος να επισκεφθεί τα μαγαζιά τους, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το όριο ατόμων ανά τραπέζι που ισχύει ιδιαίτερα για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.

Παράλληλα εκτιμούν ότι όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιούν τους εξωτερικούς τους χώρους, θα συνεχίσουν να έχουν τους πελάτες που είχαν το προηγούμενο διάστημα. Τα πιο δύσκολα όμως, όπως λένε, θα έρθουν όταν πέσει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός προκειμένου να επισκεφθεί τους κλειστούς χώρους. Αρκετές επιχειρήσεις ήδη προετοιμάζονται ώστε να τοποθετήσουν θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν ως ένα βαθμό την πληρότητα που είχαν και το προηγούμενο διάστημα.

Προβληματισμός στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης
Έντονος είναι ο προβληματισμός και στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Όσο τα κρούσματα ήταν σε χαμηλά επίπεδα το προηγούμενο διάστημα με την περιοχή να βρίσκεται στο επίπεδο 2 ασφάλειας, επιχειρηματίες είχαν πάρει μία μικρή «ανάσα» κυρίως από την πληρότητα στο 65%.

Τα δεδομένα όμως πλέον μετά την αύξηση των κρουσμάτων έχουν αλλάξει ενώ έπειτα από όσα είπε την Τρίτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος την Τρίτη χτύπησε «καμπανάκι» και κάλεσε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης όπως και των Ιωαννίνων και της Καστοριάς να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, εκτιμάται ότι σύντομα έρχονται νέα αυστηρότερα μέτρα στη συμπρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι σε κάθε περίπτωση, το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, που τα προηγούμενα χρόνια η πόλη γέμιζε από κόσμο, για τις επιχειρήσεις της πόλης φέτος η εικόνα φέτος αναμένεται εντελώς διαφορετική.

πηγη

Απάντηση