Ανίκητος: Κάνουν εκδήλωση παράδοσης των καθαρών παραλιών 

0

Ενα μήνα και πλέον μετά το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε, το υπουργείο Ναυτιλίας στήνει… φιέστα για την παράδοση ακτών.

Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη θα παραδοθεί προς χρήση στο κοινό το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού που μαύρισαν από το μαζούτ.

Πρόκειται για τις ακτές του δήμου Π. Φαλήρου, στις οποίες ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός. Στην «τελετή» θα παρευρεθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας- ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο γ.γ. Διονύσης Καλαματιανός- ο δήμαρχος της περιοχής, Διονύσης Χατζηδάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης και ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

Ενα αντίστοιχο σόου θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, στην περιοχή της Πειραϊκής, όπου επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού. Και στις δύο περιπτώσεις, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

Οι εικόνες της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ έκαναν το γύρο του κόσμου ενώ παράλληλα προκάλεσαν και μεγάλη οικονομική καταστροφή στους ψαράδες, οι οποίοι είδαν τον τζίρο τους να περιορίζεται κατά 80%.

Η κατάσταση στον Σαρωνικό

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, τη Δευτέρα, η εικόνα από την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Συνεχίστηκαν οι εντατικές προσπάθειες καθαρισμού των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, από 138 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, ενώ παράλληλα επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού. Αναμένεται σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού και παράδοση των ανωτέρω περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

πηγη

Leave a Reply