Ανίκανη η κυβέρνηση, να μπει τέλος στη λιτότητα

0

MAXIMOY_534_355

Την πλήρη απαισιοδοξία της κοινωνίας, αλλά και την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταγράφει η δημοσκόπηση της alco.

πηγη

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ και παρουσιάζεται σήμερα από την εφημερίδα Τα Νέα δείχνει ότι οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% λέει “ναι” με ένα ποσοστό 9% να αποφεύγει να απαντήσει.
Την ίδια ώρα οι πολίτες βάζουν σε προτεραιότητα την άρση των μέτρων λιτότητας καθώς στην ερώτηση για το τι είναι πιο σημαντικό γιοα την οικονομία απαντούν σε ποσοστό 70% το τέλος της λιτότητας, σε ποσοστό 17% η βιωσιμότητα του χρέους ενώ ένα ποσοστό 9% δεν παίρνει θέση.
Διάχυτος είναι και ο φόβος των πολιτών για την επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου και ιδιαίτερα για το θέμα των εργασιακών, ενώ σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%.

Leave a Reply