Ανάκτηση δεδομένων και λογισμικά – Τι να προσέξετε

0

 

Η ανάκτηση δεδομένων από υλικό που έχει υποστεί φυσική βλάβη μπορεί να περιλαμβάνει πολλές τεχνικές. Ορισμένες ζημιές μπορούν να επισκευαστούν με την αντικατάσταση εξαρτημάτων στον σκληρό δίσκο. Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει τον δίσκο χρησιμοποιήσιμο, αλλά ενδέχεται να παρουσιαστεί λογική καταστροφή. 

Μια εξειδικευμένη διαδικασία απεικόνισης δίσκου χρησιμοποιείται για την ανάκτηση όλων των αναγνώσιμων bits από την επιφάνεια. Μόλις αποκτηθεί αυτή η εικόνα και αποθηκευτεί σε αξιόπιστα μέσα, η εικόνα μπορεί να αναλυθεί με ασφάλεια για λογική καταστροφή και πιθανώς να επιτραπεί η ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέρους του αρχικού συστήματος αρχείων.  

Ανάκτηση δεδομένων από Ειδικούς – Περιπτώσεις και Υποθέσεις

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι μια κατεστραμμένη πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος (PCB) μπορεί απλώς να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ανάκτησης με ένα πανομοιότυπο PCB από μια υγιή μονάδα δίσκου. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε σπάνιες περιπτώσεις σε σκληρούς δίσκους που κατασκευάστηκαν πριν από το 2003, δεν θα λειτουργήσει σε νεότερες μονάδες δίσκου. Η ανάκτηση δεδομένων είναι μια διαδικασία που χρίζει επαγγελματιών με εμπειρία.

Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές πλακέτες μονάδας συχνά περιέχουν δεδομένα προσαρμογής ειδικά για τη μονάδα που απαιτούνται για την πρόσβαση σε περιοχές του συστήματος, επομένως τα σχετικά εξαρτήματα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν (αν είναι δυνατόν) ή να μην συγκολληθούν μεταξύ δύο ηλεκτρονικών πλακών.  

Κάθε σκληρός δίσκος έχει αυτό που ονομάζεται περιοχή συστήματος ή περιοχή εξυπηρέτησης. Αυτό το κομμάτι υλικού, το οποίο δεν είναι άμεσα προσβάσιμο στον τελικό χρήστη, περιέχει συνήθως το υλικολογισμικό της μονάδας και τα προσαρμοστικά δεδομένα που βοηθούν τη συσκευή να λειτουργεί εντός κανονικών παραμέτρων. 

Μια λειτουργία της περιοχής συστήματος είναι η καταγραφή κατεστραμμένων τομέων μέσα στη συσκευή. Ουσιαστικά λέει στη μονάδα δίσκου πού μπορεί και πού δεν μπορεί να γράψει δεδομένα.     

Οι λίστες τομέων αποθηκεύονται επίσης σε διάφορα τσιπ συνδεδεμένα στο PCB και είναι μοναδικά για κάθε σκληρό δίσκο. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κεφαλές της μονάδας κάνουν κλικ επειδή δεν μπορούν να βρουν τα δεδομένα που ταιριάζουν με αυτά που είναι αποθηκευμένα στο PCB.

Δεν προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο εργαλείου, είναι καλύτερα να προσεγγίσετε ένα εργαστήριο που ειδικεύεται σε αυτήν την εργασία ανάκτησης δεδομένων, αλλά με τον ίδιο τρόπο σας αφήνουμε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε δεδομένα εργαλείο ανάκτησης ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τις πληροφορίες σας:

 Διαθεσιμότητα σε διάφορες πλατφόρμες

Μια καλή εταιρεία λογισμικού θα πρέπει να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac μπορεί επίσης να είναι iOS και Android. 

Επιλέγοντας μια τέτοια επιλογή, μπορείτε να έχετε το ίδιο λογισμικό ανάκτησης σε διάφορες πλατφόρμες. Πολλαπλές επιλογές ανάκτησης δεδομένων: Αυτό είναι απαραίτητο, τα περισσότερα λογισμικά χρειάζονται ώρες για τη διάσωση δεδομένων και για να παρακάμψουν αυτά, αποτελεσματικά εργαλεία μπορούν να είναι η γρήγορη σάρωση και η βαθιά σάρωση. 

Υποστήριξη και ενημερώσεις

 Η τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα που σήμερα πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε τον ίδιο υπολογιστή ή λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούσατε πριν από 5 χρόνια, επομένως χρειάζεστε λογισμικό που προσφέρει συνεχείς ενημερώσεις και καλή τεχνική υποστήριξη. 

Ασφάλεια

Το λογισμικό που επιλέγετε για την εταιρεία σας πρέπει να σας καλύπτει για κάθε ενδεχόμενο. Ένα καλό εργαλείο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταλήξετε να καταλήξετε με επιλογές που ενδέχεται να καταστρέψουν το σύστημά σας. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς ακόμα και η ανάκτηση δεδομένων από SSD δίσκο δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Φήμη

 Δεν είναι αξιόπιστο οποιοδήποτε λογισμικό για μια τόσο έντονη εργασία όπως η ανάκτηση δεδομένων. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε αξιόπιστο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Κάντε λίγη έρευνα για να μάθετε τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. 

Διασύνδεση

Δεν είναι διασκεδαστικό να ασχολείσαι με λογισμικό που φαίνεται περίπλοκο στον χειρισμό. Ανεξάρτητα από τη λύση ανάκτησης δεδομένων που χρησιμοποιείτε, ο απώτερος στόχος είναι να ανακτήσετε τις χαμένες πληροφορίες σας και το λογισμικό που έχετε επιλέξει θα σας επιτρέπει να το κάνετε χωρίς καμία ταλαιπωρία. 

Δωρεάν έναντι επί πληρωμή

 Συνιστάται ανεπιφύλακτα η επί πληρωμή έκδοση να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς. Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού έχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση. ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε εάν ταιριάζει στις ανάγκες σας πριν αποφασίσετε να αγοράσετε. 

Μακροπρόθεσμα, ένα καλό λογισμικό ανάκτησης δεδομένων αξίζει την επένδυση που κάνετε σε αυτό, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου θα μπορούσατε να χάσετε ορισμένα σημαντικά δεδομένα και θα πρέπει να πληρώσετε μια βαριά αμοιβή για έναν επαγγελματία ανάκτησης δεδομένων. Να είστε έξυπνοι και να εξοπλιστείτε με τεχνολογία που εξασφαλίζει μια εμπειρία ανάκτησης δεδομένων χωρίς προβλήματα.

Leave a Reply