Ανακοίνωση των Αγροτικών συλλόγων Κορινθίας: Αιδώς Αργείοι

0

image

Αιδώς Αργείοι.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και όλος ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ που απέχουν από την εργασία τους.
Σημειωτέον ότι οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους Δήμους όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου του 2016.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΕΛΓΑ και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ότι με την ανόητη και προκλητική συμπεριφορά τους καταστούν αδύνατη κάθε δίκαιη εκτίμηση των ζημιών.
Καταστρέφουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας όταν μέσω πρωτοφανών καταστροφών από θεομηνίες δεν φροντίζουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εκτιμητών με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις να μην γίνονται έγκαιρα και να αμφισβητείται η εγκυρότητα τους όταν γίνονται με πολύμηνη καθυστέρηση.
Σε μια ρημαγμένη αγροτική παραγωγή από τις πολιτικές που ακολουθούνται, και λεηλατημένη από την βάρβαρη φορολογική επιδρομή κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τις χιλιάδες οικογένειες, που στερημένες από εισοδήματα λόγω παγετού, καύσωνα ή χαλαζιού περιμένουν σαν μάνα από τον ουρανό έστω και αυτές τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για να επιβιώσουν.
Είναι πλέον γεγονός ότι οι εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ δεν είναι για την ασφάλεια της παραγωγής αλλά μια επιπλέον φορολόγηση.
Κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή τους επικεφαλής του υπουργείου και του ΕΛΓΑ να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής .

Απάντηση