Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατά του δήμου Σικυωνίων

0

image

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ
Το ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας καταγγέλλει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων που κατά παράβαση της πρόσκλησης No.2/2015 του 5μηνου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ απασχολεί τους εργαζόμενους σε δομές και αναθέτει καθήκοντα που καμία σχέση δεν έχουν με όσα αναγράφονται στη σύμβαση των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απασχόλησης σε παιδιά 7-12 ετών από τις 27/7 μέχρι τις 14/8 με εργαζόμενες από το 5μηνο (2 φυσικοθεραπεύτριες, 1 νοσηλεύτρια, 2 κοινωνικές λειτουργούς και 1 γενικών καθηκόντων) και όχι με επιστημονικά καταρτισμένους εκπαιδευτές και μάλιστα με το αζημίωτο, αφού για κάθε παιδί τσεπώνουν 33€. Τις εργαζόμενες που απασχολούν περίπου 20-25 παιδιά τις υποχρεώνουν εκτός από το να διαμορφώνουν όλο το πρόγραμμα απασχόλησης με δραστηριότητες όπως γυμναστική, κολύμβηση, εικαστικά κ.α, να καθαρίζουν και όλο το κτήριο σε καθημερινή βάση τα οποία έχουν επιβαρυντικές συνέπειες στη σωματική και ψυχική τους υγεία.
Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο καθώς έρχεται και προστίθενται σε αυτή και η καθυστέρηση από πλευράς του δήμου των προβλεπόμενων διαδικασιών για την καταβολή των δεδουλευμένων για το μήνα Ιούλιο.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Οι πρακτικές αυτές ένα πράγμα δείχνουν ολοκάθαρα. Η πλειοψηφία του δήμου Σικυωνίων με την πολιτική της και τις πρακτικές της αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κουρελιάζουν κάθε δυνατότητα να δουλεύουμε με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αντικαθιστούν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής εργασίας. Αξιοποιούν έτσι την ανεργία που γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα για να ρίχνουν μισθούς, για να πετσοκόβουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Από εργαζόμενο σε μετατρέπουν σε ωφελούμενο!! Θέλουν να μας μάθουν να επιβιώνουμε και να ‘’βολευόμαστε’’ με τα ψίχουλα και να θεωρούμε πολυτέλεια βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, άδεια ασθένειας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συνδικαλισμό). Αυτό το εργασιακό μοντέλο φτιάχνουν για τους εργαζόμενους σήμερα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά. Σε 5 μήνες θα ακολουθήσει μια νέα σειρά 5μηνης διάρκειας και το γρανάζι της εκμετάλλευσης θα συνεχίσει να γυρνά.
Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα πρέπει να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας – Το βασικό μας όπλο η ενότητα των εργαζομένων.
Οργανώνουμε τις δυνάμεις μας, φτιάχνουμε παντού επιτροπές εργαζομένων στα 5μηνα δίπλα στο σωματείο ή στο σύλλογο. Χτυπάμε παντού την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Διεκδικούμε
Να καταβάλλεται κάθε μήνα και έγκαιρα ο μισθός
Κανένας εργαζόμενος, κανένας 5μηνίτης κάτω από 751€
Εργασία και καθήκοντα με βάση την πρόσληψη
Ασφαλιστική κάλυψη από την πρώτη μέρα δουλειάς
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας
Δικαίωμα σε άδεια και άδεια ασθενείας
Επίδομα ανεργίας όταν τελειώνει το πρόγραμμα
Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε σε κυβερνήσεις – πλουτοκρατία – ΕΕ που τσακίζουν τις ζωές μας.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Φρόσω Τσαρμπού – 6978039096 Ρεγγίνα Αντωνέλλου – 6977263211

Απάντηση