Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τον τραυματισμό στη Fulgor

0

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, το δεύτερο μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο θανατηφόρο ατύχημα πριν ενάμιση χρόνο, συνέβη στη FULGOR, εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 03/08/17 ένας συνάδελφος τραυματίστηκε στο καράβι, το οποίο φόρτωνε υποβρύχιο καλώδιο από το λιμάνι του εργοστασίου.

Επιβεβαιώνεται πως οι εργοδότες στο βωμό του κέρδους τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, οδήγησαν και σε αυτό το ατύχημα.

Τα μπόνους που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία για τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν κανέναν. Δεν είναι δώρο. Ακόμα και αυτά έχουν βγει με τον ιδρώτα μας. Είναι το τυράκι στη φάκα για να συνεχίσουν την άγρια εκμετάλλευσή μας. Οι μεγάλες δουλειές που έχει κλείσει η εταιρεία φέρνουν πολλά εκατομμύρια στις τσέπες των μετόχων, αλλά για τους εργαζόμενους εντατικοποίηση, ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα, κάποια ψίχουλα με τη μορφή μπόνους.

Κανένα πριμ, κανένα μπόνους, δεν μπορεί να εξαγοράσει τη σωματική μας ακεραιότητα, την ίδια μας τη ζωή.

Η εργοδοσία και ιδιαίτερα της FULGOR δεν καταλαβαίνει από παρακάλια και ικεσίες. Το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει την ασυδοσία της είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η ενότητά τους, ανεξάρτητα με το αν δουλεύουν στη FULGOR ή σε εργολάβους. Να απαιτήσουν με την πάλη τους να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μην υπάρξει άλλο εργατικό ατύχημα.

Καλούμε τους συναδέλφους της FULGOR να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής τους στα χέρια τους. Να προχωρήσουν άμεσα σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση από κοινού με τους εργαζόμενους στους εργολάβους και εκεί να καθορίσουν τη στάση τους. 

Leave a Reply