Ανακοίνωση του ΙΝΚΑ Κορινθίας για παράνομη αφαίρεση ποσού από καταθέτη

0

image

Μετά από επιστολή – καταγγελία  μέλους μας , κατοίκου Ξυλοκάστρου, διαπιστώθηκε  αφαίρεση  ποσού των 403,20€ το οποίο καταβλήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις 2/4/2015 σαν επίδομα εποχιακό και δώρο Πάσχα 2015 στον λογαριασμό του  μέλους μας από την Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου.
Η  παραπάνω αφαίρεση, προδήλως παράνομη τυγχάνει καθότι το μέλος μας έχει υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3869/2010 (δικάσιμος στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου 21/5/2015) και έχει εκδοθεί  προσωρινή διαταγή από τον κ.Ειρηνοδίκη Ξυλοκάστρου που απαγορεύει κάθε ενέργεια πιστωτών σε βάρος της περιουσίας κινητής και ακίνητης του μέλους μας και ορίζει μηδενικές καταβολές έως την άνω δικάσιμο.
Σε κάθε περίπτωση το επίδομα ΟΑΕΔ τυγχάνει ακατάσχετο και προστατεύεται, ενώ δεν επιτρέπεται -ούτε με συμφωνία- ο συμψηφισμός ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις.
Γνωρίσαμε με έγγραφό μας στην Εθνική Τράπεζα ότι την συμπεριφορά αυτή, ζημίωσε παράνομα την καταναλώτρια και πιθανά στοιχειοθετείται σε βάρος της Τράπεζας και ποινικό αδίκημα (απείθεια σε δικαστική απόφαση), αφού   ήδη γνώριζε με την κοινοποίηση της άνω προσωρινής διαταγής από τον κ.Ειρηνοδίκη Ξυλοκάστρου ότι δεν είχε δικαίωμα αφαίρεσης του παραπάνω ποσού.
Ζητήσαμε από την Εθνική Τράπεζα εντός 2 ημερών να επιστρέψει τα αφαιρεθέντα χρήματα στην καταναλώτρια, άλλως θα την συνδράμουμε στην αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων της.
Παράλληλα , θέσαμε το θέμα στην ΓΓ Προστασίας Καταναλωτή και στην Επιτροπή Επιτήρησης Τραπεζών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Κόρινθος 25.4.2015
Ο Γραμματέας                                                                     Κων/νος Καρούνης                             

Leave a Reply