Θέλουμε να ζητήσουμε την προσοχή των συναδέλφων σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Επειδή υπήρχε δέσμευση προς τους θεσμούς ενόψει 2ης αξιολόγησης για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την τροπολογία που προστέθηκε στο άρθρο 52 στο σχέδιο νόμου για την “κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις”, ρυθμίζονταν οι οφειλές για τις οποίες κόπηκαν παραστατικά από 1.1.2012 έως 31.1.2016. Αυτό περιλαμβάνει τα ποσά 10% των αντίστοιχων χρόνων. Με την παρούσα τροπολογία “διασφαλιζόταν” η άμεση πληρωμή αυτών των οφειλών χωρίς τα κουρέματα που περιλάμβανε ο νόμος στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 2Β (έκπτωση 20% για ποσά έως 15000 και έκπτωση 45% για ποσά από 15000 και πάνω). Όμως η τροπολογία έχει καταληκτική ημερομηνία στις 30.6.2017.

Τα ποσά αυτά πρέπει να εκκαθαριστούν για να αποδοθούν. Μιλώντας με την προϊσταμένη του ΕΟΠΥΥ Κορίνθου μας είπε ότι δεν έχουν προχωρήσει σε εκκαθάριση γιατί δεν έχει δοθεί εντολή από τη διεύθυνση οικονομικών. Επειδή δεν είναι σαφές τι τύχη θα έχουν οι οφειλές πέραν της ημερομηνίας πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε να γίνει άμεσα η εκκαθάριση αυτών των ποσών και η απόδοσή τους χωρίς κουρέματα.
Κλείνουν σχεδόν 5 χρόνια από τότε που άρχισαν να μας οφείλονται αυτά τα ποσά. Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια έχουν τεράστιες ευθύνες. Με τις πολιτικές τους μας οδηγούν ολοένα και πιο κοντά στο λουκέτο. Mε ‘’fast track” διαδικασίες ψηφίζουν μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ενώ πληρωμές που αφορούν δεδουλευμένα ετών που δίνουν μια ανάσα σε χιλιάδες συναδέλφους και στις οικογένειές τους παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Επίσης, καταγγέλλουμε τη κεντρική διοίκηση γιατί ενώ θα μπορούσε να είχε προετοιμάσει τους συναδέλφους πολύ νωρίτερα άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος φέρνοντας τους τώρα προ τετελεσμένων γεγονότων. Ακόμα και σήμερα δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια οργάνωσης των συναδέλφων και μαχητικής συλλογικής διεκδίκησης των οφειλών. Αλήθεια τελικά ποιος εξυπηρετείται με αυτή την τακτική; Πάντως το σίγουρο είναι όχι οι συνάδελφοι τους οποίους αντιπροσωπεύει.
Καλούμε τους συναδέλφους του ΠΤ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μη χαθεί άλλος χρόνος.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16/6/2017 στις 12.00 στον ΕΟΠΥΥ Κορίνθου, Αγίου Νικολάου 29.
Καλούμε τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα σε συντονισμό για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Διεκδικούμε:
? Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών εδώ και τώρα χωρίς κουρέματα
? Άμεση εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος

ΠΤ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

http://psf.org.gr/pt-korinthias