Ανακοίνωση για το νερό του Δήμου Βέλου Βόχας

0

image

Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών μας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.
Νερό ανεπαρκές και βρώμικο στα όρια του επικίνδυνου.
Κινήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής για βελτίωση της κατάστασης, ανύπαρκτες.
Και ενώ πιστεύαμε ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει χειρότερη ήρθαν καινούργιες δημοτικές πρωτοβουλίες για να μας διαψεύσουν.
Τις τελευταίες μέρες πολλοί συνδημότες μας λαμβάνουν επιστολή από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, με την ένδειξη ‘ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ’ και με προθεσμία για να συμφωνήσουν με το ποσό που αναφέρει.
Δε θεωρήθηκε αναγκαίο, από τις σοφές υπηρεσίες, να συνοδεύσουν το έγγραφο με επεξηγήσεις σχετικά με το λόγο αποστολής του και τον τρόπο που θα έπρεπε να ελέγξουν και να συμφωνήσουν το ποσό που δηλωνόταν ως χρέωση.
Το αποτέλεσμα όλοι οι παραλήπτες να αναρωτιόνται σχετικά με το είδος του εγγράφου και τις συνέπειές του.
Και επειδή τηλέφωνο επικοινωνίας δε δόθηκε, αλλά και αν εδίδετο είναι αμφίβολο αν θα απαντούσε, όποιος είχε απορία έπρεπε να μεταβεί στην έδρα του δήμου και να αναζητήσει ενημερωμένο υπάλληλο.
Προφανώς η υπηρεσία(!) θεωρεί όλους τους δημότες αργόσχολους, που ψάχνουν ευκαιρία για βόλτες και επισκέψεις για καφέ.
Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, προτείνουμε,
 Να σταματήσει άμεσα η αποστολή των εγγράφων αυτών και αν πρέπει να γίνει επικοινωνία με τους δημότες, να σταλεί άλλο έγγραφο με επεξηγήσεις και οδηγίες.
Με την ευκαιρία καλό είναι να μας δοθεί απάντηση σχετικά με την κατάσταση της υπηρεσίας είσπραξης των τελών ύδρευσης και συγκεκριμένα,  Πότε θα τοποθετηθούν ρολόγια σε όλες τις παροχές,  γιατί δε στέλνονται όλοι οι λογαριασμοί ταυτόχρονα (άλλοι έχουν λάβει του 2014
και άλλοι έχουν μείνει στο 2012),
 γιατί σε παροχές στο Ζευγολατιό, που έχουν ρολόι και μπορεί να γίνει καταμέτρηση, γίνεται χρέωση όπως σε αυτές που δεν έχουν, καταστρατηγώντας τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. (27/26.09.2014),γιατί πολλά ρολόγια βρίσκονται σε ‘απροσπέλαστα’ μέρη, που δεν είναι δυνατή η
καταμέτρηση και πως θα λυθεί αυτό,
 γιατί υπάρχει η ‘υποψία’ ‘ότι υπάρχουν παροχές που δε χρεώνονται καθόλου,  αν υπάρχει απόθεμα ρολογιών στις αποθήκες και πόσα,
 ποιος πληρώνει την ‘βλάβη’ ρολογιού από διάφορες αιτίες και πως
τεκμηριώνεται αυτό,
 πόσα είναι τα χρέη των δημοτών και πως αντιμετωπίζονται;
Και αν δε βάζουμε σε κόπο τον κο Δήμαρχο καλό είναι, πάντα με την ευκαιρία, να μας ενημερώσει για το ποιες ενέργειες έχει προγραμματίσει για την τελική επίλυση του προβλήματος που λέγεται ‘’Ύδρευση’ του Δήμου μας.
Για την Παράταξη
Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας

Leave a Reply