Ανακοίνωση του 10ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου

0

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για μια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στο σχολείο το τελευταίο διάστημα.

Κάθε εβδομάδα απουσιάζουν λόγω ασθένειας, εκ περιτροπής 2-3 εκπαιδευτικοί. Τα κενά που προκύπτουν είναι ενδεικτικά 16-17 διδακτικές ώρες ημερησίως. Λόγω των γνωστών περιορισμών, δεν μετακινούνται μαθητές σε άλλο τμήμα, οπότε όλα τα κενά καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς με επιπλέον ώρες. Δεν έχει συμβεί να μείνει κάποιο τμήμα στην τάξη χωρίς επίβλεψη, ούτε να γίνει προτροπή προς τους γονείς για να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι. Ακόμα και αν δεν παραδίδεται νέο μάθημα, τα παιδιά κάνουν ασκήσεις ή παιχνίδια.

Επίσης, συνεχίζεται η λειτουργία του ολοήμερου, μέχρι τις 16.00.

Εμείς, ως Σύλλογος, έχουμε μεταφέρει στους εκπαιδευτικούς ότι κατανοούμε τις δυσκολίες και εκτιμούμε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή και το σχολείο τους λειτουργεί με πλήρες ωράριο, παρά τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε.

Θυμίζουμε ότι κάποια πράγματα είναι στο δικό μας χέρι και μπορούμε να βοηθήσουμε απλά κάνοντας τα βασικά. Κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούμε το self-test και ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν την υπομονή τους με τη μάσκα.

Leave a Reply