Ανακοίνωση ομάδας ελεύθερων φορολογούμενων εργαζομένων της εταιρείας Landis & Gyr

0

Προς Κόρινθος 14/09/2021

Άπαντες κοινωνικούς,πολιτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς

που πιστεύουν στη δημοκρατία και την ελευθερία.

Με την παρούσα επιστολή ,ως μία ομάδα σκεπτόμενων και ενημερωμένων πολιτών, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για την υποχρεωτικότητα των οποιοδήποτε μέτρων προτείνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας ή επιδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά με τη διενέργεια των εργαστηριακών rapid tests για τους ανεμβολίαστους με ευθύνη του εργαζομένου.Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκεται η οικονομική αφαίμαξη και η ταλαιπωρία των ανεμβολίαστων Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, καθώς υπάρχει η πρόβλεψη ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι είναι υποχρεωμένοι με δικά τους έξοδα να κάνουν ένα ή δύο εργαστηριακά τεστ μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια. Αν αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση είναι ουσιαστικά σαν να απεμπολούμε το δικαίωμα μας για παροχή δημόσιας δωρεάν υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς.

Είναι εμφανές ότι με την πιθανή επιβολή εργαστηριακών τεστ μόνο στους ανεμβολίαστους εργαζομένους καταστρατηγείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας 4.1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.4.2. Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε ποσοστό 90% από τη σοβαρή νόσηση, αν και ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης ή της μετάδοσης του ιού. Ακόμα κι αν δεν νοσήσουν, οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό εξίσου εύκολα. ‘Άρα δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα ο απαρά-δεκτος διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη, τη στιγμή που υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Παρομοίως, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού επισημαίνοντας ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό και διαφωνώντας με τα προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους.

Με βάση τις παραπάνω δηλώσεις δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιβάλλονται διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή της «συναίνεσης ύστερα από ενημέρωση» που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ιατρική δεοντολογία δυνάμει της διάταξης του άρθρ. 1 του ν. 3418/2005 (ΚΙΔ) και της διάταξης του άρθρου 12 του ιδίου ως άνω νόμου σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 338 του ν. 4512/2018 ότι οποιαδήποτε απόφαση αντίθετη με τις διατάξεις του ν. 3418/2005 (ΦΕΚ 287/Α/28-11-2005) Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας είναι άκυρη. Οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή παρέμβαση επί του σώματος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ενώ δεν μπορεί να επιβληθεί ως αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση δημόσιας υποχρέωσης (π.χ. της στρατολογικής ή της εκπαίδευσης). Στην περίπτωση αυτή, ο πολίτης θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της αθέλητης επέμβασης στο σώμα του (κατά παράβαση της αρχής της ανθρώπινης αξίας και του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος) και της υποβολής του σε κυρώσεις και μάλιστα ζωτικής σημασίας ή οικονομικο-επαγγελματικο-κοινωνικού αποκλεισμού, επειδή δε συμμορφώνεται στη δημόσια υποχρέωση, κάτι που επίσης θα ισοδυναμούσε με προσβολή της ανθρώπινης αξίας του. Η συναίνεση σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη πρέπει να είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης και όχι αποτέλεσμα πλάνης, δωροδοκίας, απάτης ή απειλής και να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.

Εξαναγκάζετε με τους αντιδημοκρατικούς και εκβιαστικούς νόμους τη διοίκηση της εταιρείας να τους εφαρμόσει, καταδικάζοντας μια υγιή συνεργασία πολλών ετών να επέλθει σε ρήξη και διχασμό.

Ολοι είμαστε στην ίδια σύμμαχη πλευρά και μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τα παιδιά μας και το μέλλον τους. Όλοι μαζί οραματιζόμαστε και πασχίζουμε με δύναμη και ειλικρίνεια ψυχής για την ακεραιότητα, αξιοπρέπεια, ευτυχία και ελευθερία τους.

Όλοι μαζί θέτουμε την παρακαταθήκη για όλα τα ιδανικά που θα βρουν τα παιδιά μας.

Για όλα τα ανωτέρω έχουμε σύμμαχο πολύτιμο το Σύνταγμα της Ελλάδος που μας προστατεύει από παράνομα διατάγματα αυθαιρεσιών και κακοποιήσεων πανταχόθεν.

Ως ελεύθεροι φορολογούμενοι πολίτες ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να διαφυλάττουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία βούλησης και το σεβασμό των ατομικών μας δικαιωμάτων. Καμιά προϋπόθεση για άσκηση των αυτονόητων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας. Το οφείλουμε στην Πατρίδα, στα παιδιά και στον εαυτό μας.

Με εκτίμηση

Ομάδα ελεύθερων φορολογούμενων εργαζομένων της εταιρείας Landis & Gyr.

(Τα ονόματά μας είναι στην διάθεση σας κατόπιν αιτήσεως καθότι αποτελούν προσωπικό δεδομένο)

Leave a Reply