Αμοιβαίους συμβιβασμούς από Ευρώπη και Ελλάδα ζητά η Ουάσινγκτον

0

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Αμοιβαίες παραχωρήσεις τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης, ζητά η Ουάσινγκτον, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία να επιτευχθεί μία συμφωνία», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας ότι για να γίνει αυτό, οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις», διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις» και η Ευρωζώνη θα βιώσει «την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους την Πέμπτη, είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

http://ht.ly/Jmw8L

Απάντηση