Αμετανόητοι… Εξαγγέλουν νέες προσλήψεις 

0

Καμία απόλυση δεν απαιτείται πλέον στο Δημόσιο, αλλά, αντιθέτως, θα αυξηθούν οι προσλήψεις τη διετία 2017 – 2018. Αυτό τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας κατηγορηματικά ότι στην κυβέρνηση «είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το Δημόσιο».
Σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακή, η υπουργός αναφέρει ότι «ζήτημα απολύσεων δεν τέθηκε ποτέ. Αντίθετα, η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων έχει μεταβληθεί από το αρχικό 1 προς 5, στο 1 προς 4 για το 2017 και στο 1 προς 3 για το 2018.»
Επίσης, κάνει σαφές ότι, δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του νέου νόμου για την κινητικότητα.
«Στη Βουλή υπήρξε μία διεξοδική συζήτηση σχετικά με τον χαρακτήρα της κινητικότητας. Κάποιοι εκ των ομιλητών της αντιπολίτευσης εισηγήθηκαν ξεκάθαρα τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της. Εμείς εισάγουμε την εθελούσια μετακίνηση των υπαλλήλων», λέει η υπουργός, συμπληρώνοντας: «Η διαφορά μας σε αυτό δεν είναι απλώς ιδεολογική απέναντι στον αυταρχισμό της υποχρεωτικότητας. Είναι και πρακτική. Η υποχρεωτική κινητικότητα είναι αποδεδειγμένα δυσλειτουργική και θα επαναφέρει το ίδιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων στο Δημόσιο».
Επίσης, σημειώνει ότι «η απόσπαση συνιστά πλέον μια κατ’ εξαίρεση μορφή κινητικότητας, πρέπει να συνδέεται με την ύπαρξη αποδεδειγμένα σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και να έχει περιορισμένη διάρκεια».
Για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι «έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συμφωνία του Μαΐου, το ίδιο καλούνται να κάνουν όλες οι πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «έτσι η χώρα θα εκπέμψει σήμα ότι η οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει».

Πηγή

Απάντηση