Αλόνσο: Θα ήθελα να οδηγώ την εποχή του Σένα!

0

ImageHandler

Ο Ισπανός πρωταθλητής οδήγησε τη θρυλική McLaren MP4/4 του Άιρτον Σένα στο πλαίσιο μιας καμπάνιας προβολής της Tag Heuer.

Ο Ισπανός βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου με το οποίο η McLaren Honda είχε πάρει 15 στις 16 νίκες το 1988 ενώ ο Μπάτον ακολουθούσε με το φετινό μονοθέσιο.

Ο Αλόνσο στη θεωρητική ερώτηση αν θ’ άλλαζε εφόσον μπορούσε εποχή απάντησε: «Ναι, τα μονοθέσια τότε ήταν πιο αγωνιάρικα (racy) με φαρδύτερα ελαστικά, μεγάλους κινητήρες και όχι πολλούς περιορισμούς στην ευρηματικότητα των σχεδιαστών. Σήμερα όλα είναι οριοθετημένα, δεν έχουμε δοκιμές αλλά μόνο προσομοιώσεις οπότε δεν μπορούμε να το απολαύσουμε. Βέβαια η ασφάλεια είναι πολύ μεγαλύτερη, το σημαντικό δεν είναι εποχή αλλά να υπερισχύσεις μετά από έντονο συναγωνισμό τότε το απολαμβάνεις».

Αναφερόμενος στην δική του ιστορία ο Αλόνσο είπε: «Συγκινήθηκα σήμερα, οδηγώντας το απόλυτο μονοθέσιο F1. Έκανα οχτώ ή εννιά γύρους δε θα το ξεχάσω ποτέ παρότι δεν πίεσα οριακά. Προφανώς σήμερα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα λόγω τεχνολογίας. Τότε όλα ήταν χειροκίνητα, δεν υπήρχε υποβοήθηση στο τιμόνι, είχαν τρία πεντάλ και άλλαζαν χειροκίνητα ταχύτητες. Αν μου ζητάτε σύγκριση δείτε έναν υπολογιστή εκείνης της εποχής μ’ έναν σημερινό».

 

Leave a Reply