Αλλαγή πλεύσης Σκουρλέτη: Καταθέτει ρύθμιση για παραμονή συμβασιούχων!

0

Σε αλλαγή πλεύσης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του, με το Διοικητικό Συμβούλιο, της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες

Ειδικότερα, μετά τις εξαγγελίες του, στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, σήμερα στην σύσκεψη με τους δημάρχους, κατέθεσε νέα πρόταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει ήδη νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι την πρόσληψη μόνιμων μέσω ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31/12/2017.

Ο κ. Σκουρλέτης, με την νέα προτάση του, εξασφάλισε και την συγκατέθεση των δημάρχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν την παραμονή των συμβασιούχων. Η παραμονή των συμβασιούχων θα γίνεται μετά από απόφαση του δήμου ή του δημοτικού συμβουλίου.

Στη βάσει αυτή, στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε, να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή από νομικούς συμβούλους του υπουργείου αλλά και τον νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ, με την συμμετοχή και του Β’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Λαγκαδά Γ. Καραγιάννη, προκειμένου να καταρτιστεί η τελική διατύπωση της ρύθμισης. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, διατυπώθηκαν δεύτερες σκέψεις από δημάρχους για την συμμετοχή στην επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινήση αυτή από το ΥΠΕΣ, γίνεται προκειμένου να υπερβή το υπουργείο την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ρύθμιση θα στηρίζεται στο σκεπτικό της μειοψηφία του Ε.Σ στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι καλύπτουν «έκτακτες ανάγκες» και η τυχόν απόλυση τους, θα δημιουργήσει τόσο κοινωνικό πρόβλημα όσο και θέμα λειτουργίας των δήμων.

Τελικός στόχος του υπουργείου είναι να παραμείνουν όλοι οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σκουρλέτης, κάλεσε του δημάρχους να προχωρήσουν μέσω των οργανογραμμάτων που καλούνται να συμπληρώσουν στην αύξηση των αιτημάτων τους για την κάλυψη των οργανικών θέσεων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να ξεπεράσουν κατά πολύ τα αιτήματα για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουρλέτης, δεν ανέφερε καθόλου ως εναλλακτική λύση, την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις και επέμεινε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν εντάσσονται στον μνημονιακό κανόνα του ένα προς τέσσερα.

Πάντως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, έχει εντελώς διαφορετική άποψη, για το συγκεκριμένο θέμα

πηγη

Leave a Reply