«Άλιεν από τον βυθό»; στα ανοιχτά της Τουρκίας …To Μυστήριο λύθηκε-VIDEO

0

image

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Russia Today και του Deep Sea News, το αντικείμενο, πλάτους τεσσάρων μέτρων, βρέθηκε από δύο δύτες που κολυμπούσαν στα ανοιχτά μικρής τουρκικής πόλης στις 9 Ιουλίου. Το αντικείμενο βρισκόταν 22 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, ήταν ζελατινοειδές και «πολύ μαλακό», όπως είπε ο Λούτφου Τανριοβέρ, ένας από τους δύτες .
Περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι αν και η μάζα φαίνεται εντελώς διάφανη, υπάρχουν μικρές λευκές «κουκκίδες» μέσα της.
Ο Τανριοβέρ, γνωστός δύτης, ανέβασε το βίντεο στο Ίντερνετ ελπίζοντας να βρει εξήγηση- και ο Dr. Μάικλ Βεκιόνε, του Smithsonian Museum of Natural History, δήλωσε ότι: ενδεχομένως να πρόκειται για μια μεγάλη μάζα αυγών καλαμαριών- ίσως η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ.
Όσον αφορά στο καλαμάρι που θα μπορούσε να παράξει κάτι τέτοιο, μάλλον πρόκειται για ένα κοινό τοπικό είδος, Ommastrephes bartramii που μπορεί να φτάσει σε μήκος μέχρι και 1,5 μέτρου, ενώ τα πλοκάμια του είναι εξοπλισμένα και με μικρά δόντια.

Αντίστοιχη μάζα είχε αναφερθεί μόνο άλλη μια φορά, το 2008, στον Κόλπο της Καλιφόρνια, περιείχε 600.000 με δύο εκατ. αυγά και ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα, εξυπνότερα και πιο επικίνδυνα είδη καλαμαριών, το Humboldt.

image

Humboldt squid

image

Leave a Reply