Αλεξιάδης για φόρους Τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα

0

PP

Επιπλέον φορολογική επιβάρυνση το 2016 για τους μισθωτούς άνω των 1.500 ευρώ προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης από τη Βουλή. Σάλος με τη φράση του για τη φορολογική ιστορία της χώρας τέλειωσαν τα άσχημα και έρχονται τα χειρότερα…

Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή ότι «αν ήθελα να βάλω ένα τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας, θα έλεγα “τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα”».

Η δήλωσή του υπουργού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, με πολλούς βουλευτές να στηλιτεύουν τη στάση του εν μέσω διαπραγμάτευσης και με το φορολογικό προ των πυλών, ερμηνεύοντας τη φράση του ως κακό οιωνό για τα… χειρότερα που προφανώς έρχονται.

Ο κ. Αλεξιάδης έθεσε σήμερα Παρασκευή και τον πήχη των πλούσιων Ελλήνων, κατά τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ευθέως τους μισθωτούς που έχουν την τύχη να λαμβάνουν ακόμη έναν αξιοπρεπή μισθό, ο οποίος κυμαίνεται από 1.500 έως 2.000 ευρώ, προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς “ψαλίδι” μέσω της φορολογίας εισοδήματος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στα επικείμενα φορολογικά μέτρα και επιτιθέμενος κατά την προσφιλή του τακτική στα ΜΜΕ, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν πλέον μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τις μειώσεις των οποίων αγωνιούν τα ΜΜΕ, για να ομολογήσει αμέσως μετά ότι «βεβαίως και θα υπάρξουν επιβαρύνσεις το 2016, αλλά με δίκαιο και αναλογικό τρόπο.

Αναφορικά τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης, ανακοίνωσε πως αυτή θα ξεκινήσει την επόμενη εβ<a

Νέα πρόταση, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους μισθωτούς με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ υπέβαλε χθες Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο στους επικεφαλής των θεσμών σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αναφορικά τώρα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης, ανακοίνωσε πως αυτή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή

Leave a Reply