Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Βάγιας Χ.

0

xamogelo_paidiou

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2015

 

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ Χ.

 

Η περιπέτεια της Βάγιας Χ., 14 ετών, έληξε στις 6 Μαρτίου δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Βάγια  βρέθηκε στην περιοχή των Αχαρνών και είναι καλά στην υγεία της. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία για την αναζήτηση του παιδιού.  Ιδίως τους πολίτες και τα παιδιά που επικοινώνησαν μαζί μας μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000» και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter) του Συλλόγου δίνοντας σημαντικές πληροφορίες.

 

Αξίζει να αναφερθεί με αφορμή την σημερινή ημέρα η οποία έχει οριστεί ως «Εθνική Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού», ότι το φαινόμενο της βίας στα σχολεία μπορεί να οδηγήσει τα εμπλεκόμενα παιδιά μακριά από τα σπίτια τους με αποτέλεσμα να γίνονται ευάλωτα και πιθανά θύματα εκμετάλλευσης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και την υποστήριξη των παιδιών και των οικογένειών τους από όποια πλευρά κι αν το βιώνουν.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To«Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Βάγια και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

e mail: 116000@hamogelo.gr

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Τομέα των Εξαφανίσεων Ανηλίκων

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

 

  • Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

  • Είναι μέλος στο Μissing Children Europe.

 

  • Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 143 χώρες.

 

  • Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

 

  • Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

 

  • Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

 

  • Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

 

  • Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

 

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

 

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από site όπου ενδεχομένως να υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

 

Leave a Reply