Αίγιο: Ρωγμές σε τοίχους και σπασμένες τζαμαρίες άφησαν τα 4,8 Ρίχτερ (φωτογραφίες)

0

Αίγιο: Ρωγμές σε τοίχους και σπασμένες τζαμαρίες άφησαν τα 4,8 Ρίχτερ (φωτογραφίες)

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς

Ρωγμές σε τοίχους, πεσμένους σοβάδες, σπασμένες τζαμαρίες, πανικό, φόβο αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμούς άφησαν πίσω τους στην πόλη του Αιγίου τα 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το απόγευμα της Παρασκευής όλη τη βόρεια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο στο Αίγιο πήρε κλίση μετά τον σεισμό και ήδη έχει αποκλειστεί περιμετρικά ο χώρος.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο και στην τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας.

Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες στο Αίγιο έχουν μεταβεί άνδρες από την 1η ΕΜΑΚ Αττικής και την 6η ΕΜΑΚ Πατρών.

Ο σεισμός, αν και θεωρείται ασθενής, προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής που έχουν θρηνήσει θύματα και έχουν βιώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής σεισμολόγος Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, γι’ αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Φωτογραφίες: Εφημερίδα Φιλόδημος Αιγίου

Leave a Reply