Αγοραζει …τον εαυτο του ο Τιγρης !!!

0

DIMMEL1_504_355

Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία εφοδιασμού καυσίμων Aegean Marine Petroleum Network, που είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης. Τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία, καταβάλλοντας περισσότερα από 99 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκριση της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, οι μετοχές θα αποκτηθούν στην τιμή των 8,81 δολ ανά μετοχή, στη βάση της τιμής κλεισίματος της 16ης Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

Εδώ να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest management με 9,6% και η 12 West Capital management με 8,9%.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του Head of Corporate Development στην Aegean άμεσα, ωστόσο θα παραμείνει στην εταιρεία εκτελώντας χρέη συμβούλου.

Leave a Reply