Άφαντος ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο!

0

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι της φονικής επίθεσης επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου μπορεί να βρίσκονται ακόμα ελεύθεροι, ενώ παραδέχονται ότι ίσως έχουν συλλάβει λάθος άνθρωπο. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας λέει χαρακτηριστικά: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ελεύθερος. Είμαστε σε επιφυλακή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισκέφθηκε το σημείο χαρακτηρίζοντας την επίθεση “τρομοκρατική”, ενώ σημείωσε πως “Θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για όλους μας αν επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι άτομο που ζήτησε προστασία και άσυλο στη Γερμανία”.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας διατηρεί τις αμφιβολίες του σχετικά με το αν ο δράστης είναι Ισλαμιστής. Ο εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ, δήλωσε πως οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, λόγω των ομοιοτήτων με την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλία. Επισημαίνουν όμως πως τίποτα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μιλά για 12 νεκρούς, έξι εκ των οποίων Γερμανοί. Άλλοι 48 άνθρωποι έχουν τραυματισμοί, 18 εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Η αστυνομία έχει ξεκαθαρίσει πως ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στη νταλίκα, έχει αναγνωριστεί ως Πολωνός πολίτης και δεν ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τη νταλίκα στην αγορά. Ο νεκρός της νταλίκας είχε δεχθεί πυροβολισμούς όμως το όπλο δεν έχει βρεθεί.

Ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής συνελήφθη 2 χιλιόμετρα μακριά από την αγορά και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή. “Προς το παρόν δεν είναι καθαρό, αν πρόκειται για τον οδηγό” λέει ο επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου.

πηγη

Απάντηση