Με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε -κατά την ομιλία του στη Βουλή- αστείες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στη δικογραφία της Νovartis. Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο, Πολάκη και Μαρία Παπασπύρου

Την επθυμία του να μην υπάρξει καμία παραγραφή -ούτε για το αδίκημα της απιστίας, ούτε και γι αυτό της δωροληψίας- ώστε να επιτραπεί να αποκρούσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τις εις βάρος του κατηγορίες στην υπόθεση της Novartis, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Άρα θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να πείσω για το αντίθετο. Διαφωνώ με το θέμα της παραγραφής. Θέλω να δικαστώ και φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής θα ήθελε να κάνει το ίδιο», ανέφερε με νόημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας τον νυν υπουργό Ναυτιλίας να ζητήσει να έρθει στην επιτροπή και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή.

«Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι όποιος μιλά για παραγραφή είναι ένοχος, και τώρα οι μόνοι που μιλούν για παραγραφή είστε εσείς», παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης και ζήτησε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ακούσουν αυτά που έχει να πει «με εμπιστοσύνη» ώστε «να βγάλουν από επάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία».

Οπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας, ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis τα τελευταία 15 χρόνια ήταν επί της δικής του θητείας. «Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ.ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ», ανέφερε ενδεικτικά, παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

«Είναι αστείο να έχω πληρωθεί για κάτι το οποίο η Novartis δεν έχει εισπράξει», είπε και διερωτήθηκε: «Πήρα 2 εκατ. εγώ και 1 εκατ. ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα της εταιρείας Novartis;»

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν οι τιμές σε 7.599 φάρμακα στα συνολικά 9.000 φάρμακα. «Και ενώ μειώθηκαν οι τιμές, εσείς με τον κ. Τσίπρα τα καταψηφίσατε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε».

O Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε επίσης το αίτημα να ανοίξουν τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου ώστε να αποκαλυφθεί τι έλεγε στις συνεχείς του επικοινωνίες με την εισαγγελέα Τουλουπάκη («25 φορές την ημέρα μίλαγαν» είπε χαρακτηριστικά).

«Κεντρικό πρόσωπο της σκευωαρίας είναι ο Πρωθυπουργός», ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατονόμασε ως συνεργούς του τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου

πηγη