Άδωνης Γεωργιάδης προς Κοντονή: Είστε άθεοι και δεν έχει δικαίωμα να μιλάτε για την Εκκλησία

0

Κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, υποστήριξε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ρατσιστικά άρθρα» για το πώς «τόλμησε» η Εκκλησία να εκφράσει άποψη.
«Δηλαδή, ζούμε σε μια χώρα που άπαντες μπορούν να έχουν άποψη, σεβόμαστε δικαιώματα των διεμφυλικών -και καλά κάνουμε- αλλά αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο, να εκφράσει άποψη για ζητήματα που πρωτίστως την αφορούν, δηλαδή για ζητήματα της πίστεως» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.«Εμείς πιστεύουμε και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας, ως ορθόδοξοι χριστιανοί. Εσείς που είστε διακηρυγμένοι άθεοι, εσείς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι είναι άθεος, πήγε στο Άγιο Όρος και έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα. Δηλαδή, εγώ άμα σέβομαι την άποψη της Εκκλησίας, το κάνω για τις ψήφους και ο Τσίπρας δηλωμένος άθεος που έμεινε δέκα λεπτά με την εικόνα της Εκκλησίας, δεν το κάνει για τις ψήφους;» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν, όπως είπε, τον ελληνικό λαό.
«Άθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε! Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά με την Εκκλησία» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης και απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Η Ν.Δ. έχει καταθέσει την δική της πρόταση, που είναι σύμφωνη με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να πρωτοτυπήσει πέραν της αποφάσεως αυτής».

Απαντώντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, προτίμησε να αποφύγει την αναφορά σε θρησκευτικά θέματα, λέγοντας:
«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη για τα θέματα που έθεσε περί Ιεράς Συνόδου, αθείας κλπ. Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν! Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;».

Το απλό ερώτημα όμως προς τον κ. Κοντονή είναι: ποιος γέννησε τον Στάλιν, αν όχι η Οκτωβριανή Επανάσταση;
Δεν πήρε μέρος ο Στάλιν στην Οκωβριανή Επανάσταση; Δεν έγινε Γενικός Γραμματέας του Κουμμουνιστικού Κόμματος από το 1922;
Δεν ήταν στενός συνεργάτης του Λένιν; Δεν διαδέχθηκε τον Λένιν στην Προεδρία της Σοβιετικής Ένωσης;

Το να λέει λοιπόν ότι είμαστε με την Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά όχι με τον Στάλιν, είναι το ίδιο κωμικό με κάποιον χριστιανό που θα έλεγε ότι είμαι με τον Χριστό, τους 12 αποστόλους και τον χριστιανισμό, αλλά όχι με τον απόστολο Παύλο!

Leave a Reply