Αδιάβαστη η Πρωτοβουλία, καλό παιδί ο Μελέτης και η σύμβαση περίπατο !

1

images

Αφού δεν μπόρεσε η κ. Δημητριάδη και η Πρωτοβουλία Πολιτών να βρουν τη σύμβαση του δήμου Κορινθίων με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και ψήφισαν, αδιάβαστοι, θετικά την σύμβαση για την μεταφορά των ανακυκλωσίμων που έφερε η δημοτική αρχή, ψάξαμε εμείς να βρούμε την σύμβαση του 2007 για να ενημερώσουμε τους δημότες.

14114563_10208293275502534_109258053_o

Οπως φαίνεται στην σύμβαση, ο δήμος Κορινθίων είχε συμβατική υποχρέωση να κατασκευάσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή του βιολογικού και να μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα εκεί.

Ο σταθμός έπρεπε να γίνει το 2007. Αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή πίστεψε ποτέ στην ανακύκλωση αφού όπως φαίνεται, κανείς αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις του δήμου.

Από την αντιδημαρχία καθαριότητας έχουν περάσει καλά παιδιά. Ενα από αυτά είναι ο Χρήστος Μελέτης.

Καλός για την παρέα, τους φίλους, αλλά στα σοβαρά ζητήματα των απορριμμάτων και τις συμβάσεις του δήμου δεν είδαμε καλωσύνη κ. Αντιδήμαρχε.

Απευθυνόμαστε στον αντιδήμαρχο γιατί το θέμα του σταθμού ανακυκλωσίμων καίει την τσέπη μας και δεν τον θέλουμε να κάνει τον οδηγό φορτηγού ή απορριματοφόρου.

Ανθρωπος της μειοψηφίας που έχει διαβάσει καλά το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου μας είπε ότι αυτή τη στιγμή, με δικά σας στοιχεία, πάνω από το 70% της δαπάνης για σκουπίδια είναι μισθοδοσία και μεταφορές.

Μιλάμε για ένα απίστευτο κόστος που στην ουσία δεν έχει καμία διαχείριση και αυτό σημαίνει ότι θα εκτινακτεί αν έρθει είτε ΤΕΡΝΑ είτε οποιαδήποτε άλλη διαχείριση.

Ψάχνοντας το θέμα μίλησα με πολλυ κόσμο. Όλοι θυμούνται τις λυσεις στο τσεπάκι, στην κωλότσεπη ή όπου αλλού θέλετε. Ομως δεν ξεχνούν και το γεγονός ότι τοσο καιρό δεν έχει γίνει στην ουσία τίποτα.

Αμα για 10 χρόνια δεν έφτιαξε ένα σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλωσίμων, περιμένει κανείς να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών;

1

Βάζουμε φωτογραφίες από τις επίμαχες σελίδες της σύμβασης και αναμένουμε δήμο και παρατάξεις να ενημερώσουν όπως οι ίδιοι νομίζουν τους δημότες.

Εμείς θα φιλοξενήσουμε όλες τις απόψεις όπως πάντα.

 

Υ.Γ Η κινητοποίηση του προέδρου του Χιλιομοδίου για τη χωματερή δεν προσφέρει κατ’ουσιαν τίποτα στη συζήτηση.

Στον επικεφαλή του συνδυασμού του αντιδρά εκτός αν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι οι δήμαρχοι όλης της Κορινθίας ξύπνησαν και είπαν πάμε παράνομα τα σκουπίδια μας στο Χιλιομόδι.

Από την άλλη ακούστηκαν και ψίθυροι ότι δεν έγιναν τόσο αθώα όλα αλλά είναι μέρος σχεδίου ώστε να αυξηθεί η πίεση από τους γεμάτους κάδους…

Θ.Τ

1 COMMENT

  1. ποιά πρωτοβουλία και κουραφέξαλα, αυτοί μετα τον Κασίμη κάνανε συνδυασμό έκτακτης ανάγκης στις εκλογές και βάλανε τον Ψηλογιαννόπουλο επικεφαλής με το ζόρι για να μη μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εκπροσώπηση, τα μεγάλα αστέρια στο δήμο κορινθίων (Μελέτης, Χρισταρά, Μπάκουλης, Λούμπας, Παππάς, Μουρούτσος κλπ) τα ψήφισαν 14298 κορίνθιοι, αυτοί αποκλείεται να έκαναν λάθος!

Leave a Reply