“Αδειάζει” την Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο Χρυσόγονος

0

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια, ενώ σημειώνει πως υπάρχει επίσης ζήτημα ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, «άδειασε» την Κυβέρνηση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών,
υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα, στα οποία την απάντηση δεν μπορούν παρά να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε πως «Το Σύνταγμα προβλέπει κατ’ αρχάς την ελευθερία της έκφρασης και ειδικότερα στο άρθρο 15 προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνική και αντικειμενική ενημέρωση. Άρα, ένα πρώτο ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτό διασφαλίζεται με τον ένα ή τον άλλο αριθμό αδειών».

Επικαλούμενος την εμπειρία του από το Βέλγιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως σε μία χώρα, που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα «εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια».

Έθεσε επίσης ζήτημα και ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Υπάρχουν λοιπόν μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα και δεν μπορώ να προδιαγράψω ποιο θα είναι το δικαστικό αποτέλεσμα. Εκείνο όμως που μπορώ να σας πω πρακτικά είναι ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, αν αμφισβητηθεί το κύρος μίας αποφάσεως για τη διακοπή της λειτουργίας ενός υφισταμένου τηλεοπτικού σταθμού, το Συμβούλιο της Επικρατείας να αναστείλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόγονος.

«Θεωρώ ότι θα έχουμε πολλή τροφή να συζητούμε τους επόμενους μήνες», κατέληξε με νόημα.

Leave a Reply