Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών που δεν έγιναν ποτέ με στελέχη της παράταξης να κάνουν λόγο για “πολιτικό σεισμό αυτή τη στιγμή στη ΝΔ”, ενώ ξεχειλίζει η οργή των οπαδών της ΝΔ που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα εκλογικά τμήματα για να …ψηφίσουν ενώ αυτή την ώρα συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.
Η ΚΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα μαζί με την αναβολή να κινηθεί και νομικά κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει αν θα γίνουν και πότε εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ. Πηγές της Λεωφόρου Συγγρού πάντως επισημαίνουν ότι αν επιλεγεί και πάλι η διαδικασία εκλογής από τη βάση δεν μπορούν να διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα με ενάμιση μήνα.
Στο μεταξύ όμως το μείζον πολιτικό θέμα είναι ότι έχει ανοίξει ζήτημα απομάκρυνσης από την προεδρία της ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με δηλώσεις τους από νωρίς το πρωί ενώ πριν από λίγα λεπτά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη ως υπεύθυνο για την ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας κατηγορώντας τον ότι δεν πίστευε στη διαδικασία αυτή και οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του, ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ και προτείνοντας συνάντηση απόψε στις 7μμ στη Λεωφόρο Συγγρού των 4 υποψηφίων προέδρων της ΝΔ.
Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάλεσε τους δύο υποψηφίους προέδρους της ΝΔ να αφήσουν τη “σπέκουλα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και υπέδειξε ως υπευθύνους την ΚΕΦΕ και ειδικότερα τον πρόεδρό της και γραμματέα της ΝΔ Αντρέα Παπαμιμίκο.
Στο μεταξύ βουλευτές της ΝΔόπως μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητούν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Παράλληλα την παραίτηση Παπαμιμίκου ζήτησαν τα μέλη της ΚΕΦΕ Σάκης Ιωαννίδης και Φίλιππος Ταυρής.
