8 μήνες φυλάκιση ο Βαξεβάνης για δυσφήμιση δια του τύπου της συζύγου Στουρνάρα, τι απαντά ο ιδιος

0

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το βράδυ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος παραπέμφθηκε στο εδώλιο μετά από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε δυσφήμιση δια του Τύπου.

Η μήνυση αφορά δημοσίευμα του περιοδικού  Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Συνήγοροι Κώστα Βαξεβάνη: Δεν υπάρχει τίποτα το ψευδές σε ό,τι έγραψε

Κατέπεσε το κατηγορητήριο στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο δημοσίευμα ήταν αληθές και άρα ο Κώστας Βαξεβάνης δεν συκοφάντησε την κυρία Νικολοπούλου-Στουρνάρα. Τον έκρινε ένοχο μόνο για απλή δυσφήμιση διά του Τύπου κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από συκοφαντική σε απλή δυσφήμιση. Του επέβαλε ποινή οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

«Η ισχύς εν τη ενώσει κύριε πρόεδρε» ήταν το σχόλιο του Κ. Βαξεβανη, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, αναφερόμενος προφανώς στις πιέσεις που έχει ασκήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στα μέλη της για την κριτική που έχει δεχτεί από τον δημοσιογράφο .

Ο Κώστας Βαξεβάνης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Μετά από πολύμηνη στοχοποίηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τελικώς τρία μέλη της που με δίκασαν δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το κλίμα εκδίκησης που διακατέχει ορισμένα μέλη του προεδρείου της.

Επειδή δεν μπορούσαν να με καταδικάσουν για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί θα ξεπερνούσαν ακόμα και τα δικά τους διεσταλμένα όρια, προχώρησαν σε μια καταδίκη για υποδεέστερο αδίκημα για να ικανοποιήσουν και την Ένωση και την κα Στουρνάρα. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίκης, το δικαστήριο έδειξε τις διαθέσεις του με την πρωτοφανή κίνηση να σβήσει τα αποδεικτικά στοιχεία-αρχεία από το κινητό της κας Στουρνάρα που θα την οδηγούσαν στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο τέλος θα δικαιωθώ όπως έγινε και με την υπόθεση Βγενόπουλου και τότε οι διώκτες μου και οι συμπαραστάτες τους θα είναι υπόλογοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης δήλωσε: «Όταν η ψυχολογία της μάζας επισκιάζει την δικαστική ευθυκρισία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις είναι προβλέψιμες, προδιαγεγραμμένες και συμψηφιστικές».

Leave a Reply