Η αύξησή της οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες, γι’ αυτό και όταν ο γιατρός τη δει ακόμα και λίγο τσιμπημένη, αμέσως μάς συνιστά να τη ρίξουμε. Ο λόγος φυσικά για τη χοληστερίνη.

Υπάρχουν τροφές, που βελτιώνουν τα επίπεδά της αλλά προλαμβάνουν και την αύξησή της. Ας δούμε ποιες είναι αυτές και πώς πρέπει να τις καταναλώνεις:

kremmydia

1. Το κρεμμύδι, ασχέτως αν το καταναλώνεις ωμό η μαγειρεμένο.

skordo

2. Το σκόρδο, το οποίο καλό είναι να καταναλώνεις ωμό αν θες να λαμβάνεις στο μέγιστο τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

PRASINO_MILO_MOURA_2BALLS_anoigma

3. Τα μύρτιλα και τα μούρα, δύο από τις καλύτερες επιλογές στη μάχη για την πτώση της χοληστερίνης

πηγη